Reklama
U Kučerových na krůtím mase se smetanovou omáčkou
Fotogalerie:

U Kučerových na krůtím mase se smetanovou omáčkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kluci jsou v této rodině sice v přesilovce, ale mamince při vaření nahrávají. Přesvědčili jsme se, že jedí rádi, dobře a zdravě. Zdravě vaří i tradiční jídla.

Krůtí se smetanovou omáčkou

Krůtí se smetanovou omáčkou

 

Zdravá česká kuchyně
 
U Kučerových jsme se cítili jako doma. Maminka Martina, zdravotní sestra, která studuje na nutriční specialistku, vaří často a ráda, a to jak manželovi obědy do práce, tak i rodině teplé večeře. Kvůli mladšímu synovi začala vařit bezlepkově. Naučila se nahrazovat tradiční mouku celozrnnou špaldovou. „Ze za­čátku stačí ji namíchat půl na půl,“ říká kuchařka, která učí vařit zdravě i své známé.
 
Klasika trochu jinak
‚‚Všichni moji kluci zbožňují smetanové omáčky. Ani těch se při vaření s alternativními surovinami nemuseli vzdát,‘ říká Martina a dokazuje to následujícím receptem.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 smetana
  • 500 g brambory
  • bazalka
  • 1 vejce
  • sůl
  • 400 g maso krůtí
  • kaše pohankovo-kukuřičná
  • 250 g mouka hrubá špaldová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso osolíme. Do rozpáleného hrnce se zesíleným dnem dáme nasucho opéci krůtí plátky (v obyčejném hrnci opečeme jen na malém množství tuku) a necháme dusit doměkka. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, přisypeme ji do hrnce, podlijeme vodou a pomalu podusíme. Přidáme bazalku.
  2. Když je maso měkké, namísto hladké mouky zahustíme pohankovo-kukuřičnou kaší a smetanou. Brambory na bramborové knedlíky uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené oloupeme a najemno nastrouháme na struhadle. Smícháme se špaldovou moukou, vejcem, solí a zpracujeme těsto. Vytvoříme z něj dva válečky a vaříme je buď 20 minut ve vodě, nebo 30 minut v páře.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama