Reklama
Reklama
U Kristýny a Kateřiny na „Krutém“ fenyklu
Fotogalerie:

U Kristýny a Kateřiny na „Krutém“ fenyklu

Kristýna Nejepinská

Praha

Kristýna Nejepinská a Kateřina Šupková z Prahy jsou nejen sousedky, ale především dobré kamarádky. Mimo jiné i proto, že mají mnoho společného. Obě rády cestují, hodně sportují a také moc rády vaří. Jsou to energické mladé ženy, které žijí aktivně a baví je nové výzvy.

Nové nápady hned převádějí do praxe, a to samozřejmě i v kuchyni. Recept na jídlo, na které nás pozvaly, samy objevily teprve nedávno. Pro Katku to byla dokonce první ‚‚fenyklová‘‘ zkušenost a pravda je, že tato u nás bohužel méně využívaná zelenina ji nadchla.

Zelenina je trendy
Pro obě kamarádky je zelenina hlavní součástí jídelníčku. Hodně se řídí sezonou a jídlo připravují tak, aby ztratilo minimum vitaminů a dalších cenných látek. Kristýna si nemůže vynachválit troubu s funkcí pečení v páře, díky které vaří zdravě a navíc úsporně. ‚‚Mít na stole čerstvou zeleninu a ovoce je dnes naštěstí moderní,‘‘ říká Kristýna. ‚‚Pracuji jako zahradní architektka a mladí lidé, kteří si postaví dům, nechtějí okrasnou, ale především užitkovou zahradu, kde budou mít děti pořád co uzobávat. Touží si vypěstovat vlastní a zdravější rajčata, okurky, bylinky... A to je moc dobře.‘‘


Loading the player ...

Ingredience

  • 3 fenykl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Fenykl a cibule nakrájíme na silná kolečka. Spolu s masem pečeme pod pokličkou (nejlépe v páře) 20 minut. Pak osolíme, opepříme, obložíme kousky másla a pečeme dalších 10 minut.

  2. Směs posypeme hoblinami parmazánu a zapečeme dozlatova dalších 10 minut (normální pečení s horkým vzduchem). Smetanu smíchanou s moukou přivedeme k varu. Zahustíme tak, aby vznikl hladký krém.

  3. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nasekanou petrželkou. Servírujeme na předehřátých talířích, maso s fenyklem a cibulí lehce přelijeme smetanovou omáčkou.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama