Reklama
Reklama
U Kouckých na pikantním uzeném kuřeti
Fotogalerie:

U Kouckých na pikantním uzeném kuřeti

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Marta a Ladislav Koučtí bydlí na  pražských Vinohradech. Kuchyni vládne Marta, Ladislav má náročnou práci a hlavně velkého koníčka, kterým doslova žije – hudbu. Hraje na  trumpetu dokonce v několika kapelách, skvělý jazz a dixieland předvádí např. v seskupení New Orleans Happy Five..

pikantní uzené kuře

 
 

povedená náhoda


Marta říká, že manželův koníček respektuje, a to, že je vaření pouze její starostí, neřeší. ‚‚Zpravidla nepřipravuji nic složitého a také nedělám teplé jídlo každý den, takže v kuchyni zase tak moc času nestrávím. Ale to neznamená, že nejíme rádi!‘‘
 
Všichni chválili
Pochoutka, na kterou nás Koučtí pozvali, vznikla náhodou. ‚‚Kolegyně si přinesla do práce zajímavý oběd,‘‘ vypráví Marta. ‚‚Když mi dala ochutnat, byla jsem nadšená a hned jsem chtěla recept. Jen se zasmála a řekla, že prostě smíchala suroviny, které právě měla v lednici k dispozici.‘‘ Koučtí touto pikantní směsí pohostili už několik známých a vždycky
sklidili pochvalu. A my se připojujeme, je to dobrota!


Ingredience

  • 8 stroužků česnek
  • 250 g žampiony
  • 2 uzená kuřecí stehna
  • 4 nakládané chilli paprička červená
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle chuti omáčka sojová
  • trocha olej olivový
  • 200 g těstoviny
  • pár snítek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme a nakrájíme žampiony. Obereme maso z kostí a pokrájíme je na kousky (o velikosti sousta).
  2. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a jemně orestujeme česnek. Přihodíme žampiony a za  občasného promíchávání necháme změknout. Přidáme maso a zase promícháváme. Osolíme, opepříme. Papričky nakrájíme nadrobno a vhodíme do směsi na pánvi a dle chuti přidáváme sójovou omáčku. Když je třeba, přikápneme olivový olej, aby směs nebyla vysušená.
  3. Na závěr hojně posypeme nasekanou petrželkou, zamícháme. Hotovou směs rozložíme na těstoviny.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama