Reklama
Reklama
U Košařových na kuřeti s mrkví a hráškem
Fotogalerie:

U Košařových na kuřeti s mrkví a hráškem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rodina Košařových nás zvala na návštěvu už před rokem. Ale jak už to bývá, jejich mail se zatoulal úplně jinam, než kam správně patřil, a my jsme ho objevili teprve nedávno. Ale Košařovi naštěstí na Pošli recept! nezanevřeli a uvítali nás velice mile a přívětivě. Za chvíli jsme se u nich cítili jako doma..

Kuřecí stehna na hrášku a mrkvi


 

vaří podle časopisu


Paní Martina nás překvapila hned v úvodu našeho setkání, když se přiznala, že se učila vařit podle našeho časopisu. ‚‚I když jsem byla začátečník, vařit podle Pošli recept! jsem se nebála. Návody jsou srozumitelné a podle fotek si člověk udělá jasnou představu, jak má jídlo vypadat.‘‘ Martina nám ukazuje svoji sbírku. ‚‚Časopis si kupuji už od roku 2007, kdy začal vycházet, a dodnes nepropásnu jediné číslo. Protože jsem experimentátorka a potřebuji stále zkoušet něco nového, už se vždycky těším, kolik dobrých pochoutek zase objevím.‘‘

Děti milují sladké
A co nejčastěji voní u Košařových v kuchyni? ‚‚Máme rádi třeba francouzské brambory, chutnají nám i jídla z těstovin,‘‘ říká Martina a dodává, že často peče. ‚‚Děti si pečení nenechají utéct, líbí se jim, že můžou pomáhat.‘‘        Loučíme se se sympatickými Košařovými s poděkováním
a s dobrým pocitem: je přece hezké si vzájemně pomáhat!


Ingredience

  • 800 g kuřecí stehna
  • trocha kmín
  • trocha pepř
  • dle chuti sůl
  • 4 mrkev
  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 100 g máslo
  • 1 kg brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna dobře omyjeme, vložíme je do pekáčku, osolíme a opepříme.
  2. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme ji na maso. Potom ještě maso poklademe vločkami másla a dáme péct.
  3. Pečeme při 250 °C zhruba 45 minut. Jakmile je maso měkké, přisypeme hrášek, ten necháme pouze prohřát.
  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama