Kuřecí stehna na hrášku a mrkvi

vaří podle časopisu
Paní Martina nás překvapila hned v úvodu našeho setkání, když se přiznala, že se učila vařit podle našeho časopisu. ‚‚I když jsem byla začátečník, vařit podle Pošli recept! jsem se nebála. Návody jsou srozumitelné a podle fotek si člověk udělá jasnou představu, jak má jídlo vypadat.‘‘ Martina nám ukazuje svoji sbírku. ‚‚Časopis si kupuji už od roku 2007, kdy začal vycházet, a dodnes nepropásnu jediné číslo. Protože jsem experimentátorka a potřebuji stále zkoušet něco nového, už se vždycky těším, kolik dobrých pochoutek zase objevím.‘‘
Děti milují sladké
A co nejčastěji voní u Košařových v kuchyni? ‚‚Máme rádi třeba francouzské brambory, chutnají nám i jídla z těstovin,‘‘ říká Martina a dodává, že často peče. ‚‚Děti si pečení nenechají utéct, líbí se jim, že můžou pomáhat.‘‘ Loučíme se se sympatickými Košařovými s poděkováním
a s dobrým pocitem: je přece hezké si vzájemně pomáhat!
Ingredience
- 800 g kuřecí stehna
- trocha kmín
- trocha pepř
- dle chuti sůl
- 4 mrkev
- 1 konzerva hrášek sterilizovaný
- 100 g máslo
- 1 kg brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna dobře omyjeme, vložíme je do pekáčku, osolíme a opepříme.
-
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme ji na maso. Potom ještě maso poklademe vločkami másla a dáme péct.
-
Pečeme při 250 °C zhruba 45 minut. Jakmile je maso měkké, přisypeme hrášek, ten necháme pouze prohřát.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme.