Reklama
U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou
Fotogalerie:

U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou

Kamila Písaříková

Praha

Na pražské Vinohrady jsme už zavítali několikrát. Dnes nás na návštěvu pozvali dva mladí kreativní partneři, Kamila a Daniel. Umělecky založená Kamila fotí, pracuje jako módní redaktorka a navrhuje šperky s motivem jelínků. Daniel má vlastní videostudio. Oba rádi cestují a hlavně – milují dobré jídlo.

Daniel se vášnivě zajímá o polévky. Nejenže je s láskou vaří a pochutnává si na nich, ale zkoumá i jejich historii a to, jak si polévky stojí v různých kulturách a jídelníčcích jednotlivých národů. V září chce spustit web s výstižným názvem:
polevkar.cz, na němž návštěvníci najdou různé zajímavosti a především recepty.

Japonsko na talíři
„Daniel má určitě co nabídnout, lepší cibulačku či zelňačku, než je ta jeho, jsem nejedla,“ říká Kamila. „Ale rozhodně se nesoustředí pouze na polévky. Navštívili jsme například Japonsko, a protože jsme tam pobývali celý měsíc, stihli jsme toho ochutnat opravdu hodně. Teď si japonské speciality připravujeme i doma.“ Oba se shodli na tom, že Japonci mají, co se jídla týká, skvělý vkus. „Závidím jim hlavně tu dostupnost čerstvých surovin – každé dopoledne si můžete koupit ráno ulovené ryby či právě sklizenou zeleninu,“ říká Daniel. „A to potom jídlo úplně jinak chutná a samozřejmě i skvěle působí na zdraví člověka.‘‘

Domácí je nejlepší
Cestování je jedním ze zdrojů, ze kterých Kamila s Danielem čerpají inspiraci. Dávají si jídlo na ulici, v místních hospůdkách. To zdánlivě obyčejné, domácí, je vždy nejlepší. Touto zásadou se řídí i doma v Čechách. „Chodíme na farmářské trhy, hledáme lokální potraviny,“ vysvětluje Daniel. „A pak si z nich uvaříme něco dobrého,‘‘ doplňuje Kamila. „Vždyť čas společně strávený v kuchyni patří k nejhezčím.“

Loading the player ...

Ingredience

  • Těsto na palačinky
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si palačinky a necháme je odležet v chladu. Zeleninu nakrájíme na plátky, osolíme a orestujeme na másle. Palačinky naplníme zeleninovou směsí, zamotáme a rozkrojíme našikmo.

  2. Panenku naložíme na několik hodin do olivového oleje, hořčice a sójové omáčky.Pak maso nakrájíme na 2 cm silné plátky, zprudka orestujeme na pánvi a necháme
    5 minut dojít v troubě.

  3. Brambory uvaříme, přidáme horké mléko a máslo a pomocí šlehače připravíme jemnou bramborovou kaši.

  4. Podle chuti smícháme ingredience na omáčku a vyšleháme je dohladka. Na talíř naskládáme kousky panenky, palačinku a kousek bramborového pyré. Polijeme troškou medové omáčky a ozdobíme pažitkou.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama