Reklama
Reklama
U Jizbových na kuřeti
Fotogalerie:

U Jizbových na kuřeti

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rodina Jizbových bydlí v rodinném domku v údolí řeky Vltavy nedaleko Vranské přehrady na Slapech. Vedle maminky Lenky, táty Mirka a dcer Anežky a Elišky domek obývají i dva potkani. V kuchyni kraluje paní Lenka, a protože její manžel pracuje doma, vaří rodině denně teplé jídlo.

Kuře na způsob vepřového

 

rozkvetlé šátečky

 
Vaření prý paní Lenka odkoukala od své maminky.  Kuchařské knihy sice má a v časopisech o jídle si také ráda zalistuje, většinou však vaří z hlavy, a to oblíbená jídla celé rodiny.

Každý něco jiného
Trefit se prý bývá obtížné. Každý člen rodiny má rád něco jiného. ‚‚Manžel miluje vepřo knedlo zelo, holky špagety, jen já sním úplně všechno,‘‘ usmívá se paní Lenka. Jedno jídlo ale chutná všem. Je to candát. ‚‚Manžel občas chodí na ryby a candáta jsme měli naposledy před 14 dny,‘‘ chlubí se Lenka. ‚‚Je to u nás oblíbená ryba hlavně proto, že je téměř bez kostí.‘‘

Vykvetly leknínky
Paní Lenka také ráda peče sladké, a to – jak sama říká – od štrúdlu až po buchty. Pomáhají jí přitom i obě dcerky.  ‚‚To jsme jednou dělaly šátečky s tvarohem a pěkně nám rozkvetly,‘‘ vzpomíná. ‚‚Eliška špatně přimáčkla těsto, a místo šátečků na plechu vykvetly leknínky,‘‘ mrká na starší dceru. ‚‚Ale i tak byly moc dobré,‘‘ culí se mladá slečna.
Příjemná návštěva u Jizbových se chýlí ke konci a je čas se rozloučit. Paní Lenka to učinila stylově. Poslala vzkaz čtenářkám: ‚‚Žádného receptu se nebojte, vše se dá zvládnout.‘‘

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 lžička kmín
  • dle chuti sůl
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 600 g zelí
  • 2 brambory
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna umyjeme ve studené vodě, osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a asi 1,5 hodiny pečeme.
  2. Zelí dáme do hrnce na cibuli, přidáme nastrouhané brambory, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama