Reklama
U Jitky a Pavla na zapečených paprikách
Fotogalerie:

U Jitky a Pavla na zapečených paprikách

Jitka Fáberová

Vrané nad Vltavou

Jitka Fáberová žije se svým přítelem  Pavlem Foubíkem a s dvouapůlletou dcerou Lucinkou ve Vraném nad Vltavou. Je vyučená řeznice-uzenářka a k masu i k jídlu obecně má vyloženě kladný vztah. Sbírá kuchařky, podle kterých pak plánuje novinky, jež zařazuje do rodinného jídelníčku.

Jak se nám ale Jitka přiznala, každý recept trochu obmění podle vlastní fantazie. Kdyby se měla striktně držet pokynů v knize, nebyla by to taková zábava.

Relax v kuchyni
Vaření je pro Jitku tou nejlepší formou odpočinku. ‚‚Myslím jen na to, jak to udělat, aby výsledná pochoutka byla co nejlepší, a ostatní věci, včetně všech problémů a starostí, pustím z hlavy,‘‘ říká Jitka. Pavla proto do kuchyně moc často nepouští. Jen když se dělá guláš nebo zeleninové saláty, které jsou specialitou pána domu, Jitka raději ‚‚vyklidí pole‘‘.

Pro panenky
Poslední dobou se o slovo hlásí i malá Lucinka. Aby z ní jednou byla také tak šikovná kuchařka, jako je maminka, dostala vlastní kuchyňku. S maminkou se učí mixovat a používat různé kuchyňské pomocníky a pak nové zkušenosti využívá při přípravě dobrot pro panenky.

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 kuřecí prsa
  • 3 lžičky vegeta
  • 2 lžičky adžika
  • 3 stroužky česnek
  • podle potřeby olivový olej a máslo
  • 4 velké papriky
  • 4 velké žampiony
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 150 g mražené lečo
  • 115 g niva
  • 300 g eidam

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na proužky a naložíme je do směsi koření, česneku a oleje (necháme přes noc uležet). Druhý den na pánvičce maso orestujeme, přidáme žampiony, cibulku a zeleninu. Dusíme asi 10 minut.

  2. Přepůlíme papriky. Nakrájíme nivu a půlku eidamu na čtverečky, druhou nastrouháme. Papriky plníme sýrem, masovou směsí a nakonec zasypeme strouhaným sýrem. Na pekáč dáme trochu másla a v předehřáté troubě při 200 °C zapékáme zhruba 15 minut. Podáváme s rýží a zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama