Zapečená plněná cuketa

zdravě a rychle
Denně teplé
Z jídel si Jetelovi oblíbili domácí kuchyni. ‚‚Díky Haničce ji máme kvalitní,‘‘ pochvaluje si Petr. Hanka většinou k vaření nepotřebuje žádný recept, vaří z hlavy. ‚‚Když chci něco netradičního, kouknu i na internet,‘‘ přiznává. A kdyby měli něco vzkázat čtenářům? ‚‚Ať vypnou televizor a udělají si z jídla obřad.‘‘
Ingredience
- 1 cuketa
- 1 cibule velká
- 100 ml olej olivový
- 2 stroužky česnek
- 500 g maso mleté
- 4 rajčata
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 lžíce strouhanka
- 1 lžíce máslo
- 200 g gouda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cuketu opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme z ní dužinu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, pak mleté maso (nejlepší je vepřové s hovězím půl na půl), sůl a pepř. Orestujeme. Dáme 3 menší nakrájená rajčata a strouhanku. Zamícháme a ještě chvilku necháme ‚‚dojít‘‘. Pak směsí naplníme cukety.
-
V pekáči je podlijeme vodou, osolíme, dáme máslo a navrch ještě poklademe nakrájeným rajčetem. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme šťávou.
-
Asi pět minut před dokončením posypeme cukety strouhaným sýrem a dopečeme. Na talíři můžeme posypat petrželkou. Podáváme s bramborami.