Reklama
U Jetelových na plněných cuketách
Fotogalerie:

U Jetelových na plněných cuketách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hana a Petr Jetelovi mají tři děti: Báru (2), Kubíka (5) a Káťu (11). Proto jejich maminka vaří denně teplá jídla. Základem jsou kvalitní suroviny. Oblíbila si farmářské trhy a úrodu místních zemědělců v Polabské nížině. Kdyby si měli vybrat nejlepší jídlo, shodují se všichni na jediném. Chutná jim pizza.

Zapečená plněná cuketa

 

zdravě a rychle

 
Manželé Jetelovi si potrpí na společné stolování. ‚‚Když se scházíme u  stolu, utužujeme tím vztahy a vytváříme pohodu,‘‘ říká Petr. V kuchyni se Hance moc neplete. ‚‚Nepustím ho sem,‘‘ směje se sympatická mladá žena. Pomocníky však má. ‚‚Kubíka, Káťu a hlavně myčku nádobí. Ta je při tak početné rodině skutečně potřeba.‘‘

Denně teplé
Z jídel si Jetelovi oblíbili domácí kuchyni. ‚‚Díky Haničce ji máme kvalitní,‘‘ pochvaluje  si Petr. Hanka většinou k vaření nepotřebuje žádný recept, vaří z hlavy. ‚‚Když chci něco netradičního, kouknu i na internet,‘‘ přiznává. A kdyby měli něco vzkázat  čtenářům? ‚‚Ať vypnou televizor a udělají si z jídla obřad.‘‘

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 cibule velká
  • 100 ml olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 500 g maso mleté
  • 4 rajčata
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce máslo
  • 200 g gouda

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme z ní dužinu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, pak mleté maso (nejlepší je vepřové s hovězím půl na půl), sůl a pepř. Orestujeme. Dáme 3 menší nakrájená rajčata a strouhanku. Zamícháme a ještě chvilku necháme ‚‚dojít‘‘. Pak směsí naplníme cukety.
  2. V pekáči je podlijeme vodou, osolíme, dáme máslo a navrch ještě poklademe nakrájeným rajčetem. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme šťávou.
  3. Asi pět minut před dokončením posypeme cukety strouhaným sýrem a dopečeme. Na talíři můžeme posypat petrželkou. Podáváme s bramborami.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama