Reklama
U Jetelových na plněných cuketách
Fotogalerie:

U Jetelových na plněných cuketách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hana a Petr Jetelovi mají tři děti: Báru (2), Kubíka (5) a Káťu (11). Proto jejich maminka vaří denně teplá jídla. Základem jsou kvalitní suroviny. Oblíbila si farmářské trhy a úrodu místních zemědělců v Polabské nížině. Kdyby si měli vybrat nejlepší jídlo, shodují se všichni na jediném. Chutná jim pizza.

Zapečená plněná cuketa

 

zdravě a rychle

 
Manželé Jetelovi si potrpí na společné stolování. ‚‚Když se scházíme u  stolu, utužujeme tím vztahy a vytváříme pohodu,‘‘ říká Petr. V kuchyni se Hance moc neplete. ‚‚Nepustím ho sem,‘‘ směje se sympatická mladá žena. Pomocníky však má. ‚‚Kubíka, Káťu a hlavně myčku nádobí. Ta je při tak početné rodině skutečně potřeba.‘‘

Denně teplé
Z jídel si Jetelovi oblíbili domácí kuchyni. ‚‚Díky Haničce ji máme kvalitní,‘‘ pochvaluje  si Petr. Hanka většinou k vaření nepotřebuje žádný recept, vaří z hlavy. ‚‚Když chci něco netradičního, kouknu i na internet,‘‘ přiznává. A kdyby měli něco vzkázat  čtenářům? ‚‚Ať vypnou televizor a udělají si z jídla obřad.‘‘

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 cibule velká
  • 100 ml olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 500 g maso mleté
  • 4 rajčata
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce máslo
  • 200 g gouda

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme z ní dužinu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, pak mleté maso (nejlepší je vepřové s hovězím půl na půl), sůl a pepř. Orestujeme. Dáme 3 menší nakrájená rajčata a strouhanku. Zamícháme a ještě chvilku necháme ‚‚dojít‘‘. Pak směsí naplníme cukety.
  2. V pekáči je podlijeme vodou, osolíme, dáme máslo a navrch ještě poklademe nakrájeným rajčetem. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme šťávou.
  3. Asi pět minut před dokončením posypeme cukety strouhaným sýrem a dopečeme. Na talíři můžeme posypat petrželkou. Podáváme s bramborami.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama