Reklama
Reklama
U Jany a Martina na nivových šátečcích
Fotogalerie:
 

U Jany a Martina na nivových šátečcích

Jana Hendrychová

Opava

Jana a Martin žijí a pracují v Praze, ale na oslavu příchodu nového roku se pravidelně přesunují do Opavy, krásného bílého města, jak říká Jana, která se tu narodila. ‚‚Opava je ideální místo k životu, klidné město, kde se dá chodit za kulturou i sportovat. Mám tady rodiče a také mnoho kamarádů, s nimiž je vždycky zábava.‘‘

Jana se v kuchařském umění považuje za začátečnici. „Samozřejmě vařím skoro každý den. Já si sice v práci na oběd zajdu, ale Martin bývá hodně v terénu a většinou vyžaduje teplé večeře.“ A co mu nejvíc chutná? „Jana umí vynikající polévky, třeba zelňačka je moje oblíbená.‘‘

Učila se doma
Jak to tak bývá, většinu se toho Jana naučila od maminky. „Máma má skvělé recepty, všechny je využívám. Jen občas použiju navíc trochu ostřejšího koření nebo přidám nějakou zajímavou ingredienci. ‘ Dobré tipy se podle Jany dají pochytit i v televizních pořadech o vaření, ale někdy se stává, že v reálu pak hotové jídlo vypadá úplně jinak než na obrazovce.

Je co ochutnávat
Na Silvestra mají Jana a Martin pozváno spoustu přátel. ‚‚Nemáme rádi bujaré oslavy plné alkoholu. Scházíme se, abychom si popovídali, zahráli hry a taky se dobře najedli,“ říká Martin. ‚‚Každý připraví něco dobrého, a tak máme celý večer co ochutnávat.

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g vepřová nebo kuřecí šunka
  • 2 svazky jarní cibulka
  • 400 g niva
  • 1 listové těsto
  • dle potřeby hladká mouka
  • 1 vejce
  • dle chuti sůl
  • trocha čerstvě mletý barevný pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou šunku nakrájíme na malé kostičky. Jarní cibulku omyjeme a nasekáme na tenká kolečka. Nivu nastrouháme nahrubo. Vše zamícháme.

  2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Vykrajujeme čtverečky a naplníme je směsí. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě 20 minut při 175 °C. Nejlépe chutnají ještě teplé.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama