Reklama
U Jany a Jirky na kuřecím závitku po krčsku
Fotogalerie:
 

U Jany a Jirky na kuřecím závitku po krčsku

Jiří Kašpírek

Krč

Na návštěvu do Krče, malé vesnice nedaleko Protivína, nás pozval sympatický mladý pár: Jiří Kašpírek a Jana Pítrová. Přes týden Jirka odjíždí za prací do Prahy, Jana zase za studiem do Plzně, ale víkendy tráví společně u rodičů. Kromě spousty jiných věcí je spojuje to, že oba jsou nadšenými kuchaři amatéry a také mají
rádi poctivé a dobré jídlo.

Jana je už ‚‚ostřílenou‘‘ vládkyní kuchyně, a i když její kynuté knedlíky prý nemají chybu, nejraději se nechává inspirovat středomořskými recepty. Dává přednost těstovinám a v poslední době si velmi zamilovala lilek. Jirka zase nedá dopustit českou klasiku, a aby byl spokojený, potřebuje jednou týdně omáčku.

Vaří podle fantazie
‚‚Taky miluju sladké,‘‘ přiznává Jirka. ‚‚Pokud přede mě postavíte  bábovku, neodolám. Umím si upéct i sám, štrúdl či koláč zvládnu hravě.‘‘ Kuřecí závitky, které jsme dnes ochutnali, jsou připraveny podle Jirkova receptu. ‚‚Chtěl jsem zkusit kombinaci masa, vína a ovoce a vyšla z toho tato specialita. Dnes už ji děláme pravidelně,‘‘ vysvětluje Jirka. ‚‚Dá se připravit i z vepřového masa, je ale třeba počítat s delší dobou dušení.‘‘

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g sušené švestky
  • 200 ml suché bílé víno
  • 4 kuřecí prsa
  • podle potřeby sůl
  • dle chuti koření na drůbež
  • 150 g plátky anglické slaniny
  • 100 ml smetana
  • 2 lžíce jíška
  • 150 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Sušené švestky den předem naložíme do vína, aby dobře nasákly.

  2. Kuřecí prsa očistíme a jemně naklepeme. Takto připravené plátky osolíme a dochutíme kořením.

  3. Na maso rozložíme slaninu a naložené švestky. Plátky zabalíme a připevníme párátkem.

  4.  Připravené závitky osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme nakrájené zbylé švestky s vínem a dusíme doměkka. Podléváme vodou dle potřeby.

  5. Závitky vyndáme z pánve, omáčku zahustíme jíškou, dochutíme kořením a zjemníme smetanou. Jako příloha k takto upravenému masu se nejlépe hodí rýže nebo brambory.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama