Reklama
Reklama
U Jančálkových na Marceliných závitkách
Fotogalerie:

U Jančálkových na Marceliných závitkách

Petra Jančálková

Praha

Jančálkovi žijí na okraji Prahy. Do kuchyně paní Marcely nás pozvala její dcera Petra. Jak nám Petra, která se právě učí kuchařským finesám, prozradila, maminka vaří skvěle a tatínek je zase odborníkem na grilování.  Pana Jančálka jsme bohužel nezastihli, ale závitky paní Marcely dopadly na výbornou.

Jančálkovi mají dobré jídlo rádi. Rozhodně si nepotrpí na českou kuchyni, dávají spíš přednost rychlým a lehkým pokrmům, jejichž základem jsou zelenina, těstoviny či rýže. „Třeba rizoto se dá připravit na mnoho způsobů – s houbami, bylinkami či s mořskými plody,“ říká Marcela. „Stačí změnit část ingrediencí a použít jiné koření, a hned máte na stole novou zajímavou pochoutku.“

Recepty z cest
Často se nechávají inspirovat  i na cestách za sportem. „V zimě jezdíme lyžovat, hned zjara zase vyrážíme na kola,“ popisuje Petra. „Jako odměnu za sportovní výkon si pak dopřejeme oběd či večeři v restauraci. Dáváme si místní speciality a některé nám tak zachutnají, že je pak pravidelně vaříme i doma.“ Petra chválí máminu fantazii. „I obyčejné jídlo promění v něco zajímavého. Třeba kombinace krabích tyčinek a vepřového závitku se může někomu zdát divná, ale je to opravdu dobré.“

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 600 g vepřové maso - plátky
  • trocha sůl a pepř
  • 125 g krabí tyčinky
  • 1 menší pórek
  • 150 g eidam
  • 1 červená paprika
  • trocha olej
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové plátky z obou stran jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme krabí tyčinku, špalíček pórku, kousek sýra a papriky. Plátky zavineme a upevníme špikovací jehlou.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm prudce osmahneme ze všech stran. Poté přidáme nakrájenou cibulku. Dusíme a dle potřeby podléváme vodou. Pánev přiklopíme pokličkou.

  3. Po hodině dušení zahustíme šťávu lžící mouky rozmíchané ve 100 ml vody. Asi 1–2 minuty povaříme, aby se vytvořila omáčka.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama