Maminka Klára(34), tatínek Michal(35) a jejich dva kluci – Adam(6) a David(3) Hoškovi, bydlí v malém domku s velikou zahradou na okraji Měšic u Prahy. V obci s rybníky, bažantnicí a zámeckým parkem se jim žije dobře a domov je pro ně i místo, kde se scházejí u společného stolu.
Tažin – marocká dobrota
Vaření ve speciální nádobě
Maminka Klára (34), tatínek Michal (35) a jejich kluci Adam (6) a David (3) Hoškovi bydlí v malém domku na okraji Měšic u Prahy.
Domov je pro ně místo, kde se scházejí u jednoho stolu.
Po česku i exoticky
V kuchyni kraluje maminka, manžel občas připravuje plněné papriky a čokoládový moučník. ??Někdy se o víkendu snažím navařit si jídlo do zásoby,? říká Klára, která si oblíbila teflonovou pánev a tažin ? speciální hrnec marocké kuchyně na nejrůznější jídla ve stylu eintopfu.
Pestré Rodinné chutě
Mně nejvíc chutná kuře na kokosu, kluci mají rádi kuřecí, milují také těstoviny a krupicovou kaši,? popisuje rodinné chutě tatínek. Klára vaří z běžných surovin, módnímu biostylu zatím neholduje.
Nové recepty lákají
Na jídelníčku Hoškových se objevují ověřené pochoutky i nové maminčiny experimenty. Když mi něco chutná, hned se sháním po receptu, směje se paní domu.
Rodina je u stolu
Klára s Michalem pracují jako grafici, rádi sportují, pracují na zahradě a čtou, ale přes veškerou svoji činorodost si dávají záležet na tom, aby se co nejvíc scházeli u společného stolu. ??Neuvěřitelně to stmeluje rodinu,? tvrdí svorně oba naši měšičtí hostitelé.
Ingredience
3/4 kgmaso kuřecí
olivy
kmín římský
1/2 kgrajčata
česnek
4paprika
celer řapíkatý
1/2 kgmrkev
1/2 kgbrambory
2cibule
pepř
sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
170 Kč
Postup přípravy
Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme, nejlépe podélně na větší kousky.
Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme v hrnci zesklovatět. Na cibulku pak postupně naskládáme drůbeží maso a všechnu zeleninu do tvaru pyramidy. Nejdříve dáváme tvrdou zeleninu (brambory, mrkev), nakonec například rajčata.
Průběžně osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.
Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!
Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!