Reklama
U Hořákových na jahodových knedlících
Fotogalerie:

U Hořákových na jahodových knedlících

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hana Hořáková je srdcem i duší výtvarnice. Má obchod s výtvarnými potřebami, zabývá se paspartováním a jejím velkým koníčkem jsou stará česká řemesla. Protože pracuje většinou doma, má – vlastně musí mít – také vřelý vztah ke kuchyni. Vždyť denně vaří teplé jídlo pro své dva chlapy.

Tvarohové knedlíky s jahodami

 
 
 

držíme se tradice

 
 Hořákovi žijí ve Vinoři. Hanin manžel Josef také pracuje doma, má opravárenskou dílnu. Jejich devatenáctiletý syn, také Josef, má zase úplně jiné sklony – učí se kuchařskému řemeslu.

Kuchařkou od 14 let
Hana se nám svěřila, že perfektně vaří už od svých mladých let. ‚‚Byla jsem nejstarší a jediná holka, měla jsem na starosti mladšího bratra a dva bratrance, a tak vlastně nic jiného nezbývalo,‘‘ vysvětluje paní domu. ‚‚Už ve čtrnácti jsem uměla připravit knedlíky, omáčky a upéct maso.‘‘ Zkušenosti se Haně rozhodně hodily, syn je momentálně ve věku, kdy sní spousty jídla, a tak sporák ani nemá šanci vychladnout.

Těsto v pekárně
U Hořákových zůstávají věrní české kuchyni, často dělají knedlíky či buchty. ‚‚Nemůžu si vynachválit domácí pekárnu,‘‘ říká Hana. ‚‚Připraví kynuté těsto jednoduše a bez námahy a já se zatím můžu věnovat něčemu jinému.‘‘
 

Ingredience

  • 500 g tvaroh
  • 250 g krupice dětská
  • 1 vejce
  • na omaštění máslo
  • 100 g na strouhání tvaroh
  • 500 g jahody
  • 100 g cukr krupice
  • 250 ml šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z tvarohu, krupičky a vejce vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme kuličky, které házíme do vroucí vody. Vaříme je zhruba 2–3 minuty po vyplavání na hladinu.
  2. Knedlíčky dáme na talíř a posypeme je nakrájeným a pocukrovaným ovocem. Podle chuti je polijeme máslem, šlehačkou a posypeme strouhaným tvarohem.

    TIP Ovoce jemně rozvař s cukrem a knedlíky podávej polité ovocnou omáčkou.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu