Reklama
U Heleny a Dáši na bramboráku z trouby
Fotogalerie:
 

U Heleny a Dáši na bramboráku z trouby

Dagmar Dandová

Říčany

Helena a Dáša z Říčan se spolu přátelí už od střední školy. Kromě toho, že se často scházejí při sportu, který obě milují, si občas dávají dostaveníčko i v kuchyni. Přestože obě preferují lehčí jídla z drůbeže a zeleniny, dnes pro nás upekly bramborák se slaninou a se zelím. Když je spěch, připraví se těsto den předem, pak ho stačí jen rozetřít na plech a strčit do trouby.

Nové recepty a nápady do kuchyně hledají obě kamarádky hlavně v časopisech. „Když zkouším něco nového, chci, aby to bylo rychlé a já nemusela u sporáku trávit několik hodin,“ říká Helena. „S manželem jezdíme na výlety, vyrážíme na kolech nebo na běžkách a vracíme se až večer, takže není čas na dlouhé vyvařování.“

Chutně i v jídelně
Dáša vyučuje na střední škole a přes týden obědvá ve školní jídelně. „Vaří tam skutečně  moc dobře,“ ujišťuje nás, „každý den máme na výběr ze tří jídel a z toho je jedno vegetariánské. Pak mi už stačí studená večeře, a tak se v kuchyni nejvíc otáčím o víkendu. 

Zdravě v páře
Heleniným oblíbeným spotřebičem je parní hrnec. „Dělám v něm brambory a zeleninu. Vše je za pár minut hotové, chuťově vynikající a hlavně zdravé.“ A aby byl zdravější i bramborák, naučily se ho Dáša s Helenou péct v troubě. Nenasákne tukem při smažení a i příprava je rychlejší. Určitě stojí za vyzkoušení.

Loading the player ...

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 4 lžíce polohrubá mouka
  • 3 vejce
  • 100 g anglická slanina
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička kmín
  • 3 llžičky majoránka
  • 200 g kysané zelí
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Vymačkáme z nich vodu a přidáme polohrubou mouku, vejce a nasekanou anglickou slaninu. Přisypeme dvě lžičky soli, lžičku kmínu a 2–3 lžičky majoránky a důkladně promícháme.

  2. Vmícháme kysané zelí, prolisovaný česnek a směs rozetřeme na plech. Plech můžeme vyložit pečicím papírem, bramborák se pak nepřipaluje. Pokapeme rozpuštěným sádlem a pečeme v rozpálené troubě při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu