Reklama
Reklama
U Havelkových na plněném kuřecím stehně
Fotogalerie:

U Havelkových na plněném kuřecím stehně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Manželé Květa a Petr Havelkovi bydlí spolu s dcerou Kristinkou (2,5) v malé vesničce Dřínov nedaleko Prahy. V dubnu se jim narodí syn Davídek. Celá rodina se každý den sejde u společného jídla hned dvakrát – při obědě ve 12 hodin a při večeři v 19 hodin. Pro nás paní Květa připravila nadívaná kuřecí stehna.

Plněná kuřecí stehna na majoránce

 

milujeme špagety

 
Královnou kuchyně je paní Květa. Vaří ráda. Jídlo připravuje ‚‚od oka‘‘ a do receptů spíše jen nahlíží. Opravdu vaří dvakrát denně teplý pokrm. S manželem a malou dcerkou se shodnou i na tom nejoblíbenějším. Jsou to špagety. ‚‚Ty máme minimálně jednou týdně a dcera sní vždycky úplně plný talíř,‘‘ dodává sympatická mladá žena.

Jak mizela mísa
Manželé Havelkovi si vzpomněli také na jednu veselou historku, která se jim v kuchyni přihodila. ‚‚Ani nevíme, kdo zapnul elektrický sporák,‘‘ vyprávějí jeden přes druhého. ‚‚Na plotně stála umělohmotná mísa a najednou začala ‚mizet‘. A po kuchyni se naopak začal šířit zápach.‘‘ Naštěstí byli u toho, takže se nic katastrofického nestalo. Mísa s dírou místo dna putovala do koše a dům se vyvětral.
Milá návštěva u Havelků utekla rychle. Na závěr příjemného povídání posílají oba ještě vzkaz: ‚‚Vyzkoušejte náš recept a ať vás vaření baví!‘‘

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžičky sůl
  • 3 houska
  • 150 ml mléko
  • špetka pepř
  • 5 g majoránka
  • 1 vejce
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna vykostíme a pak každé osolíme.
  2. Housky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme je mlékem, osolíme, opepříme, přidáme trochu majoránky a celé vejce a směs dobře promícháme.
  3. Stehna naplníme nádivkou a špejlí či nití je zajistíme, aby nádivka nevypadla. Nadívané stehno ještě trochu osolíme, opepříme, posypeme paprikou a majoránkou.
  4. Naskládáme je do pekáče a poklademe kousky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně hodinu a půl.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama