U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Fotogalerie:
 

U Haratykových na plněných vepřových kotletách

Klára Haratyková

Praha

Za Klárou a Tomášem Haratykovými jsme se vydali do pražské čtvrti Klánovice. Mladí manželé žijí v rodinném domku splečně s rodiči Kláry. To má mnohé výhody, jak se přiznala Klára. Maminčina rada i pomoc jsou vždycky v dosahu. Hodí se jak při vaření, tak hlavně při péči o dvouletou Viktorku. Navíc další mrňousek přibude do rodiny během několika týdnů.

Klára s Tomášem nás pozvali na svoji oblíbenou pochoutku – plněné kotlety. „Tohle jídlo máme moc rádi, je jednoduché a přitom opravdu dobré,‘‘ říká Klára. „Máme ho na jídelníčku mnoho let. Už jako malá holka jsem ho dělala s babičkou podle receptu vystřiženého z časopisu a hned jsme si ho oblíbili. Dá se připravit i z kuřecích řízků.‘‘

Pečínka vede
Haratykovi se přiznali, že maso vždy preferují. Kvůli malé Viktorii ho nejčastěji připravují s nějakou omáčkou, ale jinak u nich vede vepřová pečínka s bramborovým knedlíkem a se špenátem. „Taky mám moc rád polévky, zahřejí mě i zasytí,‘‘ líčí Tomáš. Kuchyň má u Haratyků na povel paní domu. „Vařím moc ráda, obzvlášť poslední rok, mám totiž novou kuchyni,‘‘ svěřila se nám Klára. „Dřív jsme vařili u rodičů, a to bylo hodně nepraktické. Musela jsem pořád běhat po schodech nahoru a dolů. Teď jsem ve svém a je to úžasný pocit. Navíc jsem si linku i vše ostatní navrhovala sama, takže přesně odpovídá mým představám.‘‘

Loading the player ...

Ingredience

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti
  • 2 červené papriky
  • 200 g eidam
  • 200 g kuřecí junior
  • 2 lžičky křen
  • trocha sůl
  • dle chuti čerstvě mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kotlety nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek nařízneme tak, aby vznikla  menší kapsa, a naklepeme.

  2. Papriku nakrájíme na menší kousky, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme, přidáme nastrouhaný křen a směsí plníme kotlety. Nakonec je osolíme a opepříme, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 °C přibližně hodinu až hodinu a půl doměkka. Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama