Reklama
U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Fotogalerie:
 

U Haratykových na plněných vepřových kotletách

Klára Haratyková

Praha

Za Klárou a Tomášem Haratykovými jsme se vydali do pražské čtvrti Klánovice. Mladí manželé žijí v rodinném domku splečně s rodiči Kláry. To má mnohé výhody, jak se přiznala Klára. Maminčina rada i pomoc jsou vždycky v dosahu. Hodí se jak při vaření, tak hlavně při péči o dvouletou Viktorku. Navíc další mrňousek přibude do rodiny během několika týdnů.

Klára s Tomášem nás pozvali na svoji oblíbenou pochoutku – plněné kotlety. „Tohle jídlo máme moc rádi, je jednoduché a přitom opravdu dobré,‘‘ říká Klára. „Máme ho na jídelníčku mnoho let. Už jako malá holka jsem ho dělala s babičkou podle receptu vystřiženého z časopisu a hned jsme si ho oblíbili. Dá se připravit i z kuřecích řízků.‘‘

Pečínka vede
Haratykovi se přiznali, že maso vždy preferují. Kvůli malé Viktorii ho nejčastěji připravují s nějakou omáčkou, ale jinak u nich vede vepřová pečínka s bramborovým knedlíkem a se špenátem. „Taky mám moc rád polévky, zahřejí mě i zasytí,‘‘ líčí Tomáš. Kuchyň má u Haratyků na povel paní domu. „Vařím moc ráda, obzvlášť poslední rok, mám totiž novou kuchyni,‘‘ svěřila se nám Klára. „Dřív jsme vařili u rodičů, a to bylo hodně nepraktické. Musela jsem pořád běhat po schodech nahoru a dolů. Teď jsem ve svém a je to úžasný pocit. Navíc jsem si linku i vše ostatní navrhovala sama, takže přesně odpovídá mým představám.‘‘

Loading the player ...

Ingredience

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti
  • 2 červené papriky
  • 200 g eidam
  • 200 g kuřecí junior
  • 2 lžičky křen
  • trocha sůl
  • dle chuti čerstvě mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kotlety nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek nařízneme tak, aby vznikla  menší kapsa, a naklepeme.

  2. Papriku nakrájíme na menší kousky, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme, přidáme nastrouhaný křen a směsí plníme kotlety. Nakonec je osolíme a opepříme, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 °C přibližně hodinu až hodinu a půl doměkka. Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama