lahůdková a hermelínová pomazánka

vaříme zdravě
Milují svíčkovou
Kryštof ani Marek nemají moc rádi sladké, alespoň zatím. To ale jejich mamince nebrání, aby sem tam něco dobrého upekla. Naposledy třeba závin s mandarinkami a s tvarohem podle receptu prababičky. Oblíbeným jídlem rodiny je svíčková s domácími bylinkovými knedlíčky. Všichni se snaží jíst zdravě. „Preferuji dušení a vaření. Nesmažím, nefrituji, moc nekořením. Používám i pohanku, jáhly a cizrnu,“ vyjmenovala jedním dechem paní Kateřina.
Ingredience
- Hermelínová
- 1 hermelín
- 1 máslo pomazánkové
- dle chuti česnek
- hrst ořechy vlašské
- špetka sůl
- špetka bylinky zelené
- Lahůdková
- 4 vejce vařená
- 4-5 rajčata
- 1 paprika
- 1/2 brokolice
- 1 máslo pomazánkové
- 1/2 sklenice omáčka tatarská
- 1 lžička paprika červená
- 2 stroužky česnek
- 150 g salám šunkový
- 150 g sýr eidam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nastrouháme hermelín, přidáme pomazánkové máslo, ořechy, prolisovaný česnek, sůl a bylinky dle chuti. Promícháme, dáme odležet.
-
Smícháme pomazánkové máslo s tatarskou omáčkou, přidáme mletou červenou papriku, prolisovaný česnek a promícháme. Do směsi dáme salám nakrájený na kostičky, nastrouhaný eidam, vejce a nakonec rajčata, papriku a brokolici, vše nakrájené nadrobno.
-
Pomazánky mažeme na krajíčky čerstvé veky.