Kuře na ananasu

nápadité vaření
‚‚Vzhledem k tématu tohoto speciálu jsem připravila naše oblíbené rizoto,‘‘ říká paní Šárka, ‚‚jinak bych se určitě po-chlubila francouzským čokoládovým dortem. Kamarádka Šárky se totiž provdala do Francie, kde se naučila spoustu zajímavých receptů. ‚‚Nemám nic proti českým jídlům – máme je doma docela často, francouzská kuchyně mě ale nadchla,‘‘ přiznává Šárka. „Jakmile dostanu od kamarádky nový recept, hned ho zkouším. I když se v Čechách někdy nedají sehnat všechny suroviny, není problém improvizovat a najít přiměřenou náhradu.‘‘
Bude i dortík
Houbové rizoto nám moc chutnalo a máme slíbeno, že na zmiňovaný čokoládový koláč také jednou dojde. Zatím přejeme Grygarovým hodně štěstí a kulinářských úspěchů.
Ingredience
- 300 g maso kuřecí
- špetka sůl
- dle chuti pepř
- trocha bazalka
- 2 lžíce olej
- 150 g houby
- 100 ml smetana
- 3 sáčky rýže
- dle potřeby sýr strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso nakrájíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmahneme. Přidáme houby a povaříme, poté dáme smetanu a znovu povaříme.
-
Rýži uvaříme a přidáme ke směsi. Promícháme a můžeme podávat. Na talíři posypeme sýrem.
TIP: Pokud právě není sezona a nemáš k dispozici čerstvé houby, můžeš použít sušené, povařené v trošce mléka. Výborné, i když ne tak výrazné, jsou i čerstvé žampiony nebo hlíva ústřičná.