Reklama
U Gregorů na grilovaném kaprovi
Fotogalerie:
 

U Gregorů na grilovaném kaprovi

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Andrea a Václav Gregorovi bydlí v bytě na okraji Prahy. Mají rádi přírodu a často podnikají pěší výlety nebo jezdí na kole. Václav rád rybaří, s prázdnou přichází jen málokdy, tak mají oba rybu na talíři často. Pro nás si připravili úplnou delikatesu – grilovaného kapra po italsku.

Grilovaný kapr po italsku 

  

Za přírodou a na ryby 

Paní Andrea upřednostňuje vaření z čerstvých a místních surovin. ‚‚Ryby nám chutnaly odjakživa. Dřív jsme preferovali hlavně mořské, teď jíme více sladkovodní,“ říká. ‚‚Václavovy úlovky a ryby domácí produkce toto kritérium splňují dokonale,‘‘ dodává. Že jedí oba zdravě, není pochyb. Letní dobroty připravují nejraději čerstvé nebo na grilu a v troubě, ať už ve formě zapečených zeleninových pokrmů nebo ovocných koláčů. „Jíme, co právě roste,“ směje se Václav. Obě jejich maminky mají na venkově velkou zahradu, takže jsou pravidelně zásobeni čerstvým ovocem, zeleninou a bylinkami.

Ingredience

  • 800 g filetů kapr
  • snítka rozmarýn
  • snítka tymián
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 citrón
  • 100 ml olej olivový
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 100 g slanina
  • 2 paprika
  • 100 g žampiony
  • 6 stroužků česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kapra naporcujeme, bylinky nasekáme, ochutíme solí a pepřem. Zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Promícháme a necháme alespoň hodinu marinovat (nejlépe do druhého dne).
  2. Lilek a cuketu nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.
  3. Marinovaného kapra osušíme a zabalíme do anglické slaniny. Nakrájíme papriku a žampiony. Cuketu s lilkem opláchneme a osušíme. Česnek nasekáme.
  4. Porce kapra rozložíme opatrně na gril nebo grilovací pánev a spolu se zeleninou a žampiony nasucho opečeme (asi 8 minut). 
  5. Hotovou grilovanou přílohu (zeleninu a žampiony) osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a pár kapkami olivového oleje.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama