U Gregorů na grilovaném kaprovi
Fotogalerie:
 

U Gregorů na grilovaném kaprovi

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Andrea a Václav Gregorovi bydlí v bytě na okraji Prahy. Mají rádi přírodu a často podnikají pěší výlety nebo jezdí na kole. Václav rád rybaří, s prázdnou přichází jen málokdy, tak mají oba rybu na talíři často. Pro nás si připravili úplnou delikatesu – grilovaného kapra po italsku.

Grilovaný kapr po italsku 

  

Za přírodou a na ryby 

Paní Andrea upřednostňuje vaření z čerstvých a místních surovin. ‚‚Ryby nám chutnaly odjakživa. Dřív jsme preferovali hlavně mořské, teď jíme více sladkovodní,“ říká. ‚‚Václavovy úlovky a ryby domácí produkce toto kritérium splňují dokonale,‘‘ dodává. Že jedí oba zdravě, není pochyb. Letní dobroty připravují nejraději čerstvé nebo na grilu a v troubě, ať už ve formě zapečených zeleninových pokrmů nebo ovocných koláčů. „Jíme, co právě roste,“ směje se Václav. Obě jejich maminky mají na venkově velkou zahradu, takže jsou pravidelně zásobeni čerstvým ovocem, zeleninou a bylinkami.

Ingredience

  • 800 g filetů kapr
  • snítka rozmarýn
  • snítka tymián
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 citrón
  • 100 ml olej olivový
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 100 g slanina
  • 2 paprika
  • 100 g žampiony
  • 6 stroužků česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kapra naporcujeme, bylinky nasekáme, ochutíme solí a pepřem. Zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Promícháme a necháme alespoň hodinu marinovat (nejlépe do druhého dne).
  2. Lilek a cuketu nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.
  3. Marinovaného kapra osušíme a zabalíme do anglické slaniny. Nakrájíme papriku a žampiony. Cuketu s lilkem opláchneme a osušíme. Česnek nasekáme.
  4. Porce kapra rozložíme opatrně na gril nebo grilovací pánev a spolu se zeleninou a žampiony nasucho opečeme (asi 8 minut). 
  5. Hotovou grilovanou přílohu (zeleninu a žampiony) osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a pár kapkami olivového oleje.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama