Reklama
U Frolíkových na těstoviných s masem a zelím
Fotogalerie:
 

U Frolíkových na těstoviných s masem a zelím

Veronika Frolíková

Černošice

Za sourozenci Frolíkovými jsme se vypravili do Černošic. Jak Veronika, tak Martin sice většinu týdne pobývají v Praze se svými partnery, ale víkendy pravidelně tráví doma s rodiči. Když má maminka moc práce, nezbývá jim nic jiného než chopit se vařečky a pustit se do přípravy oběda. Naštěstí oba vaří docela rádi, takže jim to nevadí.

Oba však přiznali, že obědy přece jen raději nechávají na mámě. ‚‚To neznamená, že nepomáháme,‘‘ říká Veronika. ‚‚Je to dobrá příležitost, jak se něco naučit. Máma je výborná kuchařka, jejími recepty se řídím nejvíc, přestože se jinak ráda nechám inspirovat různými časopisy a internetem.‘‘

Pomáhá příteli
Studentka Veronika leccos odkouká i od svého přítele, který je majitelem místní restaurace. ‚‚Často mu chodíme s bratrem pomáhat, v kuchyni je pořád práce dost, a když je rychleji hotová, máme aspoň víc času na sebe.‘‘ 

Rodinná pochoutka
Martin, který spoustu kalorií spálí při oblíbeném sportu, ledním hokeji, má k jídlu také kladný vztah. Pokud na něj vyjde služba u sporáku, připraví něco z kuřecího masa. ‚‚Mám ho nejraději, dá se připravit na mnoho různých způsobů.‘‘ Jídlo, na které nás Frolíkovi pozvali, patří v rodině k těm tradičním. Veronika vysvětluje proč: ‚‚Je velmi levné, rychlé a dá se jíst v létě i v zimě. Chutná nám všem.‘‘

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g těstoviny
  • dle chuti sůl
  • 500 g mleté maso (mix vepřového a hovězího)
  • 1 menší hlávka zelí
  • 2 cibule
  • trocha olej
  • dle chuti pepř a grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Zatím očistíme a nakrájíme hlávkové zelí, které ještě spaříme horkou vodou, aby trochu změklo. Cibule oloupeme a nakrájíme. Polovinu nakrájené cibule zpěníme na troše oleje nebo sádla. Přidáme spařené zelí, osolíme a chvíli dusíme.
  2. Na druhé pánvi zpěníme zbylou cibuli, přidáme mleté maso, které orestujeme. Směs podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme. Vše dáme do mísy, promícháme a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama