Reklama
Reklama
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku
Fotogalerie:
 

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak si odpustím brambory, Češi jsou zvyklí jíst je ke všemu, u nás se jako příloha  podává spíš zelenina a chléb,“ vysvětluje usměvavý sympaťák, který momentálně žije s přítelkyní Evou Šenkýřovou a ročním synem na pražském Žižkově.

Vždy se podaří 

Jídelníček mladé rodiny má na starosti právě Yalin. „Vaří skvěle, nemá smysl, abych se mu v kuchyni pletla pod nohy,“ směje se Eva. „Navíc je zvyklý vařit vše v jednom hrnci, takže odpadá i práce se špinavým nádobím.“ Eva má na starosti polévky a dezerty a recept, podle kterého dnes upekla cheesecake, je její neoblíbenější. „Dá se s ním doslova kouzlit: obměňovat suroviny podle momentální chuti, ovoce můžete vmíchat přímo do náplně nebo použít jen na ozdobu, výsledek je vždycky dokonalý.“

Loading the player ...

Ingredience

  • 200 g oblíbené sušenky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

270 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Sušenky vložíme do sáčku, zavážeme a válečkem na těsto obsah sáčku kompletně rozdrtíme.

  2. krok2

    Máslo rozpustíme, smícháme se strouhankou ze sušenek a vzniklou směs namačkáme do otvírací dortové formy o průměru 24 cm.

  3. krok3

    Sýr Philadelphia, moučkový cukr, citronovou šťávu, kokos a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáváme vejce.

  4. krok4

    Vzniklý krém navrstvíme na sušenkový základ do dortové formy a necháme 5 minut odležet. 4.Koláč dáme do trouby a pečeme asi 30 minut, přičemž po 10 minutách snížíme teplotu na 110 °C. Po upečení necháme moučník 2 hodiny chladnout v troubě s pootevřenými dvířky. Po vyjmutí z trouby ho posypeme kokosem a ozdobíme jahodami.


Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
U Daniely a Jirky na Velikonoční paštice

U Daniely a Jirky na Velikonoční paštice

Jako studenti se Daniela a Jirka stravují přes týden v menze, ale každý den se ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama