Po výletu do přírody člověku pořádně vyhládne a musí sirychle připravit něco k zakousnutí. U Fuljerů mají výhodu, že jak máma Eva, tak dcera, studentka Eliška, jsou zkušené kuchařky, pro které není vaření ztráta času, ale spíš příležitost, jak příjemně strávit čas. Poslední dobou je jídelníček a jeho realizace spíš na Elišce, máma se dostane ke sporáku jen během víkendů, kdy dcera bývá pryč. ‚‚Baví mě sport, jsem vášnivá cyklistka, jezdím celý rok, pokud to počasí dovolí. Taky chodím na fotbal, děda je známý fotbalista, mám to asi po něm,‘‘ směje se Eliška.
Na nákupy za hranice
Sportu se přizpůsobuje i strava, knedlíky a omáčky se často na stole neobjeví. ‚‚Máme rádi cizrnu, bulgur, jasmínovou rýži,‘‘ vyjmenovává Eva oblíbené potraviny. ‚‚Nejvíc milujeme těstoviny. Jezdíme si pro ně do Německa, jsou kvalitnější a levnější.‘‘
Ingredience
- 300 g kuřecí prsa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme je hořčicí a dáme na ně plátky šunky a sýra. Zabalíme a zpevníme potravinářskou nití. Pečeme při 180 °C 20 minut.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlky nebo na čtvrtiny a dáme do pekáčku. Posypeme je kořením a při 180 °C upečeme doměkka.
-
Během pečení masa a brambor si připravíme salát. Nakládanou řepu nakrájíme na plátky, okurky na kostičky. Přidáme kukuřici, nasekaný kopr a uvařené vejce nakrájené na kostičky. Nakonec salát ochutíme lžící majonézy, trochou soli a pepře a dobře promícháme.