Reklama
U Elišky a Petra na zapečených bramborách
Fotogalerie:
 

U Elišky a Petra na zapečených bramborách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Eliška Robová a Petr Hejkal jsou partneři, které spojuje mnoho společných zážitků a zájmů. Vaření je jedním z nich. Ke sporáku se umějí velmi šikovně postavit oba, i když Eliška přiznává, že připravuje hlavně rychlovky: ‚‚Nesnáším dlouhé recepty, chci sice vařit chutná jídla, ale co nejjednodušeji.‘‘

zapečené brambory se slaninou a pórkem

 
 
 

jíme rádi společně

 
Naše cesta za reportáží tentokrát vedla do malé vesnice blízko Kralup se zvláštním jménem Holubice - Kozinec. Navštívili jsme dva mladé lidi, Elišku a Petra, kteří zatím nemají děti, takže se mohou věnovat jen sami sobě a svému koníčku ? vaření.
 
Víken dová pohoda
Eliška přes týden žije ve svém pražském bytě, za Petrem jezdí jen o víkendech. ??Petr sice v Praze pracuje, takže se vidíme i v týdnu a zajdeme si i na jídlo, ale stolování u společně připravené dobroty je pro nás příjemný zážitek,?? říká Eliška.
 
Chutná jim zelenina
Petr je zručný kuchař. ??Vařit jsem se učil od tatínka, moc mě to baví,?? vypráví nám při krájení brambor. ??Eliška i já preferujeme kuřecí maso a čerstvou zeleninu.?? Dnešní oběd je sice bramborový, ale zeleniny je i tak plný talíř. Tak díky za pozvání a dobrou chuť!

Ingredience

  • 5 brambory
  • 1 pórek
  • 200 g slanina
  • 100 ml smetana
  • 4 stroužky česnek
  • 3 plátky sýr
  • špetka pepř
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka koření provensálské
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a opláchneme. Pórek a brambory nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.
  2. Do vymaštěné zapékací mísy vrstvíme brambory, pórek, slaninu a koření, dokud ji celou nenaplníme. Nakonec směs zalijeme smetanou a dáme péct.
  3. Zhruba 10 minut před dopečením poklademe brambory plátky sýra a bez pokličky dopečeme. Naservírujeme na talíře a každou porci ještě dozdobíme čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama