Reklama
Reklama
U Drobilových na nadívané kachně
Fotogalerie:
 

U Drobilových na nadívané kachně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
I když dva lidé v kuchyni dělají totéž, není vůbec jisté, že výsledek bude stejný. Pokud jeden z nich nemá k jídlu ten správný vztah, na kvalitě a především chuti jídla se to zásadním způsobem určitě projeví. Tak nám svůj postoj k vaření vysvětlili Šárka a Jan Drobilovi, kteří žijí ve středočeské vesnici Slapy.

Nadívaná kachna

 
 

vařit se má s láskou

 
Manželé Drobilovi určitě patří do skupiny kuchařů, kteří se láskou k jídlu netají. A nestydí se ani za to, že v jejich domácím jídelníčku vládne česká klasika.
 
Omáčky a buchtičky
‚‚Kromě rokapůlleté Rozárky máme ještě tři kluky, takže sporák je stále v provozu,‘‘ říká Šárka. ‚‚Děti mají rády cokoliv, k čemu se dá podávat omáčka, takže ty u nás vedou. Další oblíbenou lahůdkou je řízek s bramborovou kaší a tatínkova specialita – dukátové buchtičky.‘‘ Také polévky se vaří denně, bábovky a jiné moučníky mizí ze stolu rychlostí blesku.

Kvalita především
Honza prozradil, že nejdůležitější je kvalita potravin. ‚‚Prohlížím obaly, abych měl jistotu, že nekoupím zajíce v pytli. Ze špatných surovin se pochoutka prostě připravit nedá.‘‘
 

Ingredience

  • rohlíky
  • vejce
  • mléko
  • máslo
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • cibule
  • špenát
  • kachna
  • brambory
  • krupice

Doba přípravy

120 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme, přidáme vejce, mléko, máslo, česnek, sůl, pepř, pažitku a umícháme nádivku.
  2. Kachnu nasolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, podlijeme a pečeme při
    200 °C. Během pečení podléváme a propichujeme vidličkou, aby vytekl tuk.
  3. Zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme špenát, rohlíky namočené v mléce, osolíme, vmícháme vejce a česnek.
  4. Nastrouháme brambory, přidáme krupici, vejce a vypracujeme těsto. Uvaříme knedlíky (asi 20 minut).

Pošli recept! - Speciál - Vánoční menu (18.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama