Reklama
U Dáši a Pavla na krůtím s hruškami
Fotogalerie:
 

U Dáši a Pavla na krůtím s hruškami

Dagmar Kočí

Žatec

Za Dášou a Pavlem jsme se vypravili do královského města Žatce. Žijí tu teprve krátce, ale už se stihli ve slavném domově chmele zabydlet. ‚‚Žatec si určitě prohlédněte,‘‘ přesvědčuje nás Dáša. ‚‚Uprostřed města je památková rezervace a vidět musíte i největší muzejní expozici chmele a piva na světě.‘‘ Zlatavý mok a plný stůl k sobě patří, a tak honem zpátky do kuchyně.

Dáša hledá při vaření inspiraci hlavně v časopisech. Kupuje jich každý měsíc několik, ale často ani nestihne recepty, které si vyhlédla, vyzkoušet. „Stejně mi to však  nedá, oba milujeme dobré jídlo a některé recepty vypadají opravdu lákavě. Časopisy si schovávám, a když je víc času, začnu s experimenty.“

Dva sólisté   
Má-li volno Pavel, vaří on. „Mám rád maso, drůbeží, hovězí i vepřové – takový steak s ostrým kořením, tomu říkám pochoutka.“ Pavel i Dáša vždy pracují jako sólisté. „Dělám oběd a Pavel se přichomýtne s oblíbenou poznámkou – nechci ti do toho mluvit, ale... V tom okamžiku opouštím kuchyň a je to na něm,“ směje se Dáša. „Naštěstí vaří skvěle a vždy si pochutnáme.“ I dnešní recept objevil Pavel. Stojí za vyzkoušení!

Loading the player ...

Ingredience

  • 1 kg krůtí maso
  • 4 hrušky
  • 100 ml whisky
  • 6-8 snítek rozmarýn
  • dle chuti sůl a pepř
  • dle chuti mleté chilli
  • 8 větších brambory
  • 1 lžíce koření na pečené brambory
  • 100 ml bílé víno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hrušky nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do misky, zalijeme whisky a necháme přes noc odležet.

  2.  Krůtí maso odblaníme a nařízneme kapsu, kterou vyplníme hruškami. Maso dáme do pekáčku a kolem rozložíme zbylé hrušky. Osolíme, opepříme a posypeme chilli. Na maso dáme snítky rozmarýnu, přikryjeme alobalem a pečeme zakryté 30 minut při 200 °C.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 0,5 cm silné. Osolíme je a uvaříme skoro doměkka.

  4. Maso vyndáme z trouby, odložíme alobal, podlijeme vínem a pečeme dalších
    30 minut při 175 °C. Každých  10 minut polijeme výpekem.

  5. Brambory scedíme a vysypeme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme koření na pečené brambory, osolíme a pečeme asi 10 minut při 175 °C.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama