Reklama
U Černíkových na kuřeti na paprice
Fotogalerie:

U Černíkových na kuřeti na paprice

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
U Černíkových v Liberci je pánem kuchyně dědeček Miroslav. Původní profesí stavař a nadšený domácí kutil vaří nejen pro svoji ženu, učitelku, ale i dva vnuky a malou vnučku.

Kuře na paprice

Kuře na paprice

 

Miroslav vaří čtyřicet let. Původně to prý bylo z ‚‚musu‘‘, když jeho syn jako miminko nepřibíral na váze, ale nakonec ho vaření chytlo a už u něho zůstal. Asi zafungovaly i geny, protože Miroslavova maminka prý byla skvělá kuchařka a tatínkovo skopové bylo v okolí vyhlášené.
 
Mlsné jazýčky
Dnes je Miroslav dědeček, který u sporáku kouzlí denně. ‚‚Vnuk si běžně po školním obědě dává nášup ještě u mě.‘‘ Aby se zavděčil rozdílným chutím rodiny, vaří někdy i dvě tři různá jídla. ‚‚Jeden miluje svíčkovou, druhý je na sladká jídla a třetí jídlo si dá­me my s manželkou.‘‘
 
Ostřejší chutě
Miroslav nevaří podle fantazie, ale moc rád experimentuje podle nejrůznějších kuchařek a časopisů. ‚‚Těch mám
v knihovně desítky. Osobně mi nejvíc chutnají jídla ve stylu mexické nebo maďarské kuchyně: hodně fazolí, žádné husté polévky ani omáčky, ostřejší chuť a aspoň jednou týdně připravuji ryby.‘‘
 
Společné chvíle
Kromě nepostradatelného kuchyňského robotu panu Mirkovi při vaření pomáhá manželka Hanka, ale i desetiletý vnuk Martin a začíná i dvouletá Eliška. Odměnou jsou jim společné chvíle u stolu doma i na chalupě.

Ingredience

  • smetana zakysaná
  • 3 olej
  • 1 kuře
  • 2 paprika
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžíce rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme na menší kousky. Cibuli nakrájíme a necháme na oleji zezlátnout. Přidáme kousky kuřete a necháme chvíli pražit. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, česnek, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut na mírném ohni dusit.
  2. Mezitím si nakrájíme na nudličky paprikové lusky zbavené semínek a na kos­tičky rajčata, také bez se­mínek. Přidáme vše k ma­su a necháme dalších 10 mi­nut pod pokličkou dusit.
  3. Hlídáme, je-li dost šťávy, můžeme přidat kromě vody také zakysanou smetanu. Necháme dusit pod pokličkou ještě tak 10 minut a je hotovo. Podáváme s těstovinovými noky nebo s chlebem.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama