Křidélka v karamelu

jídlo je obřad
Užiteční pomocníci
U Brodských se vaří denně teplý oběd. Moničin nejoblíbenější kuchyňský pomocník je mixér, který umí i vařit kaše a polévky. Tatínek se neobejde bez kvalitních pánví ze speciální směsi žuly a litiny. ??Dobře drží teplo, prima se myjí a jídlo se na nich nepřichytává,? pochvaluje si.
Rodinná specialita
Ingredience
- 8 kuřecí křídla
- 4-5 vejce
- 2 lžíce mouka hladká
- pepř
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 125 ml omáčka sojová
- 135 g cukr krupice
- 125 ml ocet
- 125 ml voda
- tuk na vymazání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V talíři smícháme mouku, pepř a papriku. V dalším uděláme těsto z vajec a mouky. Křidélka obalíme ve směsi mouky, pak v těstíčku, orestujeme je a dáme do tukem vymazaného pekáče.
-
Ze sójové omáčky, cukru, octa a vody připravíme zálivku a zalijeme jí natěsno srovnaná křidélka. Pečeme při 180 °C asi 1 hodinu, během toho 3–4x otočíme. Pečení ukončíme, když zálivka začne houstnout.