Farářské řízky podle Iva Brodského
Speciality rád vařím sám
Sotva jsme se usadili v příjemně zařízené jídelně nového rodinného domku, začali jsme zpovídat paní domu: jaký recept má pro nás připravený, co ráda vaří a proč. Jenže Denisa vše uvedla na pravou míru. ‚‚Kdepak, já tu dnes přes vaření nejsem. Pozval vás můj manžel Ivo a vařit bude také on.‘‘ No, celkem nic neobvyklého, řekli jsme si, dnes už umí nějakou rychlovku spousta mužských.
Ingredience
- 1 kg kýta
- hořčice
- 300 g sýr
- 2 cibule
- 2 smetana
- 50 g máslo
- mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší vrstvou másla. Vrchní stranu plátků potřeme hořčicí a posázíme kolečky cibule. Sýr nahrubo nastrouháme a nasypeme na plátky. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby. Pečeme 45 minut na 180 oC. Podáváme s vařenými brambory.