bratislavská buchta

vaření nás baví
Sehraný tým
I Veronika si po práci najde čas na své oblíbené koně, na péči o zakrslého králíčka a samozřejmě na vaření. Nejlépe funguje sesterský tým doma na návštěvě u rodičů. Děvčata si rozdělí práci a leckterý šéfkuchař by jim mohl závidět, jak jsou sehrané. Rodičům zůstane doma pořádná výslužka a tatínek si konečně pořádně zamlsá.
Ingredience
- 5 vejce
- 200 g cukr krupice
- 2 cukr vanilkový
- 100 ml olej
- 200 ml voda
- 250 g mouka polohrubá
- 2 lžíce kakao
- 500 ml mléko
- 1 pudink vanilkový
- 3 smetana zakysaná
- 3 lžíce cukr moučkový
- 1 prášek do pečiva
- 1 cukr skořicový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce, vanilkový i krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části.
-
První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik cak mezi světlé těsto. Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct. Pečeme zhruba 30 minut při 200 °C.
-
Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem. Vychladíme v lednici.