Reklama
U Bradových na bratislavské buchtě
Fotogalerie:
 

U Bradových na bratislavské buchtě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sestry Lucie a Veronika Bradovy žijí v Novém Strašecí a vaření je pro ně velkým koníčkem už od dětství. Byly doma tři sestry a občas jim, jako asi všem dětem, nechutnalo, co maminka uvařila. Chopily se tedy vařečky samy a pustily se do toho, na co právě měly chuť, a brzy ovládly rodinnou kuchyni.

bratislavská buchta

 
 

vaření nás baví

Dnes již sice starší Lucka žije s přítelem, ale i přes vysoké pracovní nasazení a spoustu koníčků se vaření nevzdala. Ráda experimentuje a není jí líto času, když připravuje dvě různá jídla pro sebe i pro přítele. Inspiraci hledá v časopisech, kuchařkách a také má velkou sbírku receptů od příbuzných a kamarádek.

Sehraný tým
I Veronika si po práci najde čas na své oblíbené koně, na péči o zakrslého králíčka a samozřejmě na vaření. Nejlépe funguje sesterský tým doma na návštěvě u rodičů. Děvčata si rozdělí práci a leckterý šéfkuchař by jim mohl závidět, jak jsou sehrané. Rodičům zůstane doma pořádná výslužka a tatínek si konečně pořádně zamlsá.
 

Ingredience

  • 5 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 2 cukr vanilkový
  • 100 ml olej
  • 200 ml voda
  • 250 g mouka polohrubá
  • 2 lžíce kakao
  • 500 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • 3 smetana zakysaná
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr skořicový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce, vanilkový i krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části.
  2. První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik cak mezi světlé těsto. Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct. Pečeme zhruba 30 minut při 200 °C.
  3. Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem. Vychladíme v lednici.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama