Reklama
U Bendlových na těstovinách
Fotogalerie:

U Bendlových na těstovinách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Renata a Pavel se svými dvěma rošťandami, desetiletou Luckou a tříletou Barčou, bydlí v rodinném domku na okraji Prahy. Řídí se heslem ‚‚Jez proto, abys žil, a nežij tím, abys jedl‘‘.

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

 

Vaření je u Bendlových většinou záležitostí maminky Renaty, ale protože občas pracuje na noční směny, Pavel ji dokáže v kuchyni bez problémů zastoupit. I když je jeho velkým koníčkem kutilství, a to je na jejich domku opravdu vidět, dokáže bez problémů uvařit jídlo pro celou rodinu.
Domácí strava
Renata se prý naučila vařit od své maminky, a i když ji v mládí vaření moc nebavilo, vše se prý změnilo, když se vdala a narodily se holky. Protože manžel nemá teplé obědy, obden vaří aspoň teplé večeře. ‚‚Celá rodinka je na sladké, a tak peču docela pravidelně,‘‘ říká. Tatínek jí pořídil domácí pekárnu a díky tomu si všichni pochutnávají i na domácím pečivu. Renata si oblíbila špaldovou mouku z obchodů pro zdravou výživu.
Cizokrajné chutě
Renatě chutná zdravá a lehká strava, ostatní milují klasické omáčky, nejvíc svíčkovou. ‚‚Ráda vařím těstoviny s nejrůznějšími omáčkami a potrpím si na čerstvou zeleninu.‘‘ A dodává, že se inspiruje časopisy a knihami s lákavými středomořskými recepty.
Vaření jako zábava
Renata se nebojí v kuchyni experimentovat a zkouší nové recepty. ‚‚Vaření mě baví, hlavně když na něj mám čas,‘‘ usmívá se a dodává, že se snaží dodržovat společné rodinné večeře.
Zdravé a také dobré
Paní domu má kromě vaření jako zálibu zdravý životní styl. ‚‚Nic ale nepřeháním, chci, aby jídlo bylo dobré. V duchu hesla, jez proto, abys žil, ale nežij proto, abys jedl.‘‘

Ingredience

  • olej olivový
  • smetana
  • 500 g kuřecí prsa
  • těstoviny
  • česnek
  • špenát

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát podusíme s trochou vody, zahustíme smetanou s celozrnnou moukou. Do omáčky přidáme česnek, sůl a pepř.
  2. Kuřecí maso opereme, nakrájíme ho na nudličky, osolíme a opepříme. Maso osmažíme na pánvi. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou olivového oleje.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama