Reklama
U Benákových na nepečeném jahodovém dezertu
Fotogalerie:

U Benákových na nepečeném jahodovém dezertu

Eliška a Veronika Benákovy

...

Elišku a Veroniku Benákovy spojuje nejen fakt, že jsou sestry, ale i stejné povolání. Živí se krásou – pracují jako kosmetičky. Navíc se obě velice rády věnují vaření, a protože žijí (každá se svým přítelem) nedaleko od sebe, často vaří společně. Tak je to prý baví ještě mnohem víc.

Sestry vyrůstaly v početné rodině, mají ještě další tři sourozence, k tomu navíc spoustu sestřenic a bratranců. Široká rodina se často scházela při společných oslavách, kde nechybělo výborné jídlo. Ani dnes nevynechají žádnou příležitost užít si hezké letní odpoledne s rodinou a přáteli u stolu plného lahůdek a dobrého pití.  

Teplé večeře
Obě vaří denně. ‚‚Věřím, že láska prochází žaludkem,‘‘ říká Eliška, ‚‚a vůbec mi nevadí příteli připravit pořádnou teplou večeři.‘‘ Děvčata umějí i péct, často dělají např. francouzský koláč quiche, naslano i nasladko. Moučník, který nás naučily, se prý nejlépe hodí na léto. A kromě toho, že výborně chutná, vypadá úžasně.

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 citron
  • 500 g jahody
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 250 g měkký tvaroh
  • 200 g cukr moučka
  • 2 balíčky želatina
  • 8-10 lžic vlažná voda
  • 1 čokoládová poleva
  • hrst pokrájené mandle
  • dle potřeby poškoty

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Asi 100 g jahod nakrájíme na větší kousky, zbytek rozmixujeme s cukrem a citronem, nakonec přidáme tvaroh.

  2. Smetanu ušleháme dotuha. Želatinu připravíme podle návodu – necháme ji nabobtnat ve vodě, po 10 minutách zahříváme. Nevaříme. Přidáme 2 lžíce jahodové směsi a postupně smícháme. Nakonec přimícháme 100 g pokrájených jahod. Směs nalijeme do formy vyložené fólií.

  3. Nahoru naskládáme piškoty. Dezert necháme do druhého dne vychladit. Pak ho vyklopíme, odstraníme fólii. Přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi. Krájíme nožem namočeným v horké vodě.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama