Elišku a Veroniku Benákovy spojuje nejen fakt, že jsou sestry, ale i stejné povolání. Živí se krásou – pracují jako kosmetičky. Navíc se obě velice rády věnují vaření, a protože žijí (každá se svým přítelem) nedaleko od sebe, často vaří společně. Tak je to prý baví ještě mnohem víc.
Sestry vyrůstaly v početné rodině, mají ještě další tři sourozence, k tomu navíc spoustu sestřenic a bratranců. Široká rodina se často scházela při společných oslavách, kde nechybělo výborné jídlo. Ani dnes nevynechají žádnou příležitost užít si hezké letní odpoledne s rodinou a přáteli u stolu plného lahůdek a dobrého pití.
Teplé večeře
Obě vaří denně. ‚‚Věřím, že láska prochází žaludkem,‘‘ říká Eliška, ‚‚a vůbec mi nevadí příteli připravit pořádnou teplou večeři.‘‘ Děvčata umějí i péct, často dělají např. francouzský koláč quiche, naslano i nasladko. Moučník, který nás naučily, se prý nejlépe hodí na léto. A kromě toho, že výborně chutná, vypadá úžasně.
Ingredience
- Ingredience
- 1 citron
- 500 g jahody
- 200 ml smetana ke šlehání
- 250 g měkký tvaroh
- 200 g cukr moučka
- 2 balíčky želatina
- 8-10 lžic vlažná voda
- 1 čokoládová poleva
- hrst pokrájené mandle
- dle potřeby poškoty
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Asi 100 g jahod nakrájíme na větší kousky, zbytek rozmixujeme s cukrem a citronem, nakonec přidáme tvaroh.
-
Smetanu ušleháme dotuha. Želatinu připravíme podle návodu – necháme ji nabobtnat ve vodě, po 10 minutách zahříváme. Nevaříme. Přidáme 2 lžíce jahodové směsi a postupně smícháme. Nakonec přimícháme 100 g pokrájených jahod. Směs nalijeme do formy vyložené fólií.
-
Nahoru naskládáme piškoty. Dezert necháme do druhého dne vychladit. Pak ho vyklopíme, odstraníme fólii. Přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi. Krájíme nožem namočeným v horké vodě.