Reklama
U Benákových na nepečeném jahodovém dezertu
Fotogalerie:

U Benákových na nepečeném jahodovém dezertu

Eliška a Veronika Benákovy

...

Elišku a Veroniku Benákovy spojuje nejen fakt, že jsou sestry, ale i stejné povolání. Živí se krásou – pracují jako kosmetičky. Navíc se obě velice rády věnují vaření, a protože žijí (každá se svým přítelem) nedaleko od sebe, často vaří společně. Tak je to prý baví ještě mnohem víc.

Sestry vyrůstaly v početné rodině, mají ještě další tři sourozence, k tomu navíc spoustu sestřenic a bratranců. Široká rodina se často scházela při společných oslavách, kde nechybělo výborné jídlo. Ani dnes nevynechají žádnou příležitost užít si hezké letní odpoledne s rodinou a přáteli u stolu plného lahůdek a dobrého pití.  

Teplé večeře
Obě vaří denně. ‚‚Věřím, že láska prochází žaludkem,‘‘ říká Eliška, ‚‚a vůbec mi nevadí příteli připravit pořádnou teplou večeři.‘‘ Děvčata umějí i péct, často dělají např. francouzský koláč quiche, naslano i nasladko. Moučník, který nás naučily, se prý nejlépe hodí na léto. A kromě toho, že výborně chutná, vypadá úžasně.

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 citron
  • 500 g jahody
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 250 g měkký tvaroh
  • 200 g cukr moučka
  • 2 balíčky želatina
  • 8-10 lžic vlažná voda
  • 1 čokoládová poleva
  • hrst pokrájené mandle
  • dle potřeby poškoty

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Asi 100 g jahod nakrájíme na větší kousky, zbytek rozmixujeme s cukrem a citronem, nakonec přidáme tvaroh.

  2. Smetanu ušleháme dotuha. Želatinu připravíme podle návodu – necháme ji nabobtnat ve vodě, po 10 minutách zahříváme. Nevaříme. Přidáme 2 lžíce jahodové směsi a postupně smícháme. Nakonec přimícháme 100 g pokrájených jahod. Směs nalijeme do formy vyložené fólií.

  3. Nahoru naskládáme piškoty. Dezert necháme do druhého dne vychladit. Pak ho vyklopíme, odstraníme fólii. Přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi. Krájíme nožem namočeným v horké vodě.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama