Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ‚‚Vše probíhalo v pořádku až do momentu, kdy jsme ji chtěli zahustit. Mouku jsme přidali od oka, množství jsme neodhadli. Z mouky se vytvořily velké hrudky a polévka musela do záchodu,‘‘ směje se Anička. Teď už jim vaření jde jedna báseň! Zbyněk však přiznává, že je v kuchyni spíše pomocníkem a hlavní slovo má Anička. Ač je její maminka vyučenou kuchařkou, Anička se vařit naučila sama. Na sladké si ani jeden z nich nepotrpí, pochutnají si spíše na rybách či klasické české kuchyni. Rádi experimentují – žádné jídlo zatím nevařili dvakrát.
Veselé velikonoce
O Velikonočním pondělí Zbyněk vyráží s kamarády za pomlázkou. Když skončí, kromě dobré nálady domů přinese také vajíčka, ze kterých Anička připraví vynikající pomazánku.
Ingredience
- 200 g hladká mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku smícháme s herou, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a vložíme do dortové formy. Dáme je přibližně na 30 minut do chladu odpočinout.
-
Odleželé těsto propícháme vidličkou a zhruba 10 minut předpékáme v předehřáté troubě na 170 °C.
-
Sýr nastrouháme a smícháme s ricottou. Přidáme 3 vejce, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Vařenou šunku nakrájíme na kostky a vsypeme ji na těsto. Poté přilijeme směs a na závěr poklademe nakrájená vařená vejce a cherry rajčátka.
-
Koláč vrátíme do trouby a pečeme 35 až 40 minut – do té doby, než povrch začne zlátnout. Po upečení necháme koláč nejméně 15 minut vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť!