Reklama
U Adámkových na zapečených závitcích
Fotogalerie:

U Adámkových na zapečených závitcích

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Iva a Ludvík Adámkovi bydlí v Praze v činžovním domě společně se svými dvěma syny. Protože už jsou děti velké a každý má své koníčky i povinnosti, nescházejí se u stolu pravidelně. Přednost dávají všichni tradiční české kuchyni. Pan Ludvík má rád brambory, paní Iva zeleninu a děti jídla z masa.

zapečené šunkové závitky

 

jak vaří chlap?

 U Adámků vaří většinou paní Iva. Naučily ji to, jak sama říká, život a praxe.
‚‚V dospívání jsem neměla moc zájem pomáhat a ani mě to nebavilo,‘‘ přiznává. Pak přišla rodina a časem se z ní stala výborná kuchařka.

Kuchtí celá rodina
Pan Adámek však není jen pasivním konzumentem. V kuchyni také pomáhá. ‚‚Má pět, šest osvědčených jídel, která vaří stále dokola,‘‘ usmívá se jeho žena. ‚‚Vůbec to ale nevadí. Naopak. Přijde to vždycky vhod a moc mi tím pomůže.‘‘

Hlavně koření
Vaření pro něj není problém. Nemá však rád delší přípravy. Proto raději připraví jednodušší jídla. ‚‚U mě je to o koření. Co najdu, to tam dám,‘‘ směje se pan Ludvík. Třeba majoránku nebo červenou papriku do bramborové kaše. ‚‚Aspoň to chytne pokaždé jinou barvu. A dětem má jídla chutnají,‘‘ dodává.
U sporáku se objevuje také mladší syn. ‚‚Vybral si gastronomickou školu. Tak občas připraví něco, co se tam naučil,‘‘ říká pyšně maminka. Chlapci už jsou velcí, proto se Adámkovým nepoštěstí často společně stolovat. O to více si prý pak těch chvilek váží.

Ingredience

  • 500 g maso mleté
  • 300 g šunka
  • 500 g brambory
  • 400 g sýr eidam
  • 500 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso připravíme jako na sekanou. Uděláme válečky, zabalíme do plátků šunky, naskládáme do pekáče.
  2. Přidáme rozpůlené brambory (můžeme osolit), posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou. Pečeme 30 minut na 220 °C.

    TIP: Brambory pečené se závitky a zalité šlehačkou mají vynikající chuť.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama