Reklama
Brokolicovo-květákové taštičky
Fotogalerie:

U Fejtových na brokolicovo-květákových taštičkách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Na úpatí Brd u říčky Kocáby leží vesnice Stará Huť. Kromě památníku Karla Čapka a rybníku Strž se může tato středočeská obec pochlubit i známou mexickou restaurací. Právě za dobrým jídlem jsme se do Staré Huti vypravili i my. Na návštěvu nás pozvala paní Blanka Fejtová a její dcera Eva.

Fejtovi žijí v sympatickém červeném domku na okraji vesnice. Hned na první pohled je vidět, že dámská část rodiny nezapře cit pro krásu a eleganci. A dobře vybavená kuchyň zase svědčí o tom, že i dobrému jídlu se tu věnuje patřičná pozornost. 

PR_3_2012_Fejtova_Slepickova_98

Zdravě a chutně

Blanka i Eva jsou štíhlé jako proutek, ale hladem rozhodně netrpí. Blanka dává přednost vegetariánské stravě, maso však běžně připravuje. ‚‚Máme tu dva mužské a ti pořádný kus masa potřebují. Takže pravidelně pečeme kuřátka i vepřové,‘‘ říká Blanka. Zelenina má však v jídelníčku jednoznačně přednost. I dnešní dobrota, kterou jsme ve Staré Huti ochutnali, je plná vitaminů.


Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1/2 kveták
  • 1/2 brokolice
  • 1 hermelín
  • 1 mrkev
  • 250g tvrdý sýr
  • 5 vejce
  • trocha vegeta a pepř
  • trocha sušená celerová a libečková nať
  • 1 listové těsto
  • 1 tavený sýr
  • 1 lučina
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě povaříme polovinu květáku. Po chvíli přidáme brokolici a vše uvaříme ji doměkka. Necháme vychladnout.

  2. Nastrouháme sýr, pokrájíme hermelín a smícháme je s vejci a kořením. Přidáme pokrájený květák a brokolici (od každého odložíme šest růžiček na zdobení).

  3. Těsto rozválíme na plát. Rozkrájíme je na šest čtverečků, přendáme je na plech a naplníme směsí. Zabalíme je a potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme dorůžova.

  4. Připravíme si omáčku. Mrkev nastrouháme nahrubo a uvaříme ve vodě, přidáme lučinu, tavený sýr a smetanu. Dochutíme vegetou. Taštičky přelijeme omáčkou a ozdobíme růžičkami květáku a brokolice.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama