U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu
Fotogalerie:

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, dokonce vaří častěji než jeho přítelkyně Katka. A to je jejich společné stravování trochu komplikované Katčiným vegetariánstvím. ‚‚Bezmasý jídelníček jsem si vybrala asi před rokem,‘‘ říká Kateřina. ‚‚Hodně se tím pro mě změnilo. Zhubla jsem, přestože teď spořádám mnohem větší porce, a fyzicky se cítím mnohem líp.‘‘ Vojta se masa nevzdal, ale přizpůsobil se tak, že si buď k hotovému pokrmu maso přidá, nebo zkrátka uvaří dvě různá jídla.   

Co mají rádi 

Jeho oblíbeným jídlem je losos se špenátem a těstovinami, pochutná si i na grilované krkovici a ovocných knedlících od babičky. Katka dává přednost zelenině a ovoci, občas si dopřeje i kousek sýra nebo sójový plátek. 

Loading the player ...

Ingredience

  • 300 g rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V osolené vodě uvaříme rýži. Nakrájíme očištěné papriky a chilli papričku na kostičky, stejně tak pokrájíme rajčata, cuketu a jarní cibulku.

  2. krok2

    V pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm krátce osmahneme, aby změkla. Potom přidáme rýži a dobře promícháme.

  3. krok3

    Na dresink najemno nasekáme stroužek česneku a přimícháme k ostatním přísadám. 

  4. Dresink spojíme s rýžovo-zeleninovou směsí a necháme proležet, aby se chutě dobře propojily. Salát můžeme podávat teplý i studený, před servírováním ho ozdobíme čerstvou bazalkou a plátky citronu.


Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Tisknout