Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak si odpustím brambory, Češi jsou zvyklí jíst je ke všemu, u nás se jako příloha podává spíš zelenina a chléb,“ vysvětluje usměvavý sympaťák, který momentálně žije s přítelkyní Evou Šenkýřovou a ročním synem na pražském Žižkově.
Vždy se podaří
Jídelníček mladé rodiny má na starosti právě Yalin. „Vaří skvěle, nemá smysl, abych se mu v kuchyni pletla pod nohy,“ směje se Eva. „Navíc je zvyklý vařit vše v jednom hrnci, takže odpadá i práce se špinavým nádobím.“ Eva má na starosti polévky a dezerty a recept, podle kterého dnes upekla cheesecake, je její neoblíbenější. „Dá se s ním doslova kouzlit: obměňovat suroviny podle momentální chuti, ovoce můžete vmíchat přímo do náplně nebo použít jen na ozdobu, výsledek je vždycky dokonalý.“
Ingredience
- 200 g oblíbené sušenky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Sušenky vložíme do sáčku, zavážeme a válečkem na těsto obsah sáčku kompletně rozdrtíme.
-
Máslo rozpustíme, smícháme se strouhankou ze sušenek a vzniklou směs namačkáme do otvírací dortové formy o průměru 24 cm.
-
Sýr Philadelphia, moučkový cukr, citronovou šťávu, kokos a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáváme vejce.
-
Vzniklý krém navrstvíme na sušenkový základ do dortové formy a necháme 5 minut odležet. 4.Koláč dáme do trouby a pečeme asi 30 minut, přičemž po 10 minutách snížíme teplotu na 110 °C. Po upečení necháme moučník 2 hodiny chladnout v troubě s pootevřenými dvířky. Po vyjmutí z trouby ho posypeme kokosem a ozdobíme jahodami.