U Daniely a Jirky na Velikonoční paštice
Fotogalerie:

U Daniely a Jirky na Velikonoční paštice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako studenti se Daniela a Jirka stravují přes týden v menze, ale každý den se sejdou ke společné večeři, kterou i společně uvaří. Jirkovým nejoblíbenějším jídlem je rizoto, Daniela ale ráda připravuje také různé druhy masa a nedávno objevili i kouzlo sushi. Za základ své kuchyně považuje Daniela tu českou, tradiční, jíž se už v dětství naučila od babičky. Oba si ale oblíbili i italská a francouzská jídla a Daniela moc ráda experimentuje. „Inspiraci beru z kuchařek, ale hodně využívám i širokých možností internetu od receptů až po blogy a videoblogy.“

Úsměvné velikonoce

Když poprvé připravovali paštiku podle tohoto receptu, chtěli ji nakonec ozdobit brusinkami. V ledničce našli skleničku. „Tu nám tam určitě připravila mamka,“ prohlásila Daniela. Otevřeli ji, ozdobili paštiku a ochutnali. „Neobvyklé, ale zajímavé a moc dobré,“ hodnotil Jirka. Pak zjistili, že ve skleničce byl pečený čaj. Zkrátka překvapení, ale nikoli nepříjemné! 

Loading the player ...

Ingredience

  • 500 g játra

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra očistíme, odstraníme blanky a žilky a pokrájíme na malé kousky. V hrnci na 2 lžících másla zpěníme najemno pokrájenou cibulku, přidáme játra a restujeme, až zhnědnou. Směs zalijeme vývarem a přidáme mandlový likér. 

  2. krok2

    Orestovanou játrovou směs ochutíme solí, pepřem a dalším kořením, přidáme pokrájenou petrželku a vaříme 15–20 minut. Pak směs přendáme do mísy, přidáme změklé máslo a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Je-li příliš hustá, přidáme trochu smetany tak, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Přidáme ještě špetku soli a pepře (paštika potřebuje víc soli, která se pak vstřebá).

  3. krok3

    Hmotu vlijeme do silikonových formiček na muffiny a dáme asi na 3 hodiny zchladnout do ledničky. Hotovou paštiku ozdobíme brusinkami a sekanými mandlemi a podáváme s libovolným pečivem.


Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Tisknout