U Marka a Lucie na italských lasagních
Fotogalerie:

U Marka a Lucie na italských lasagních

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jak Marek prohlásil, právě pánev je základním kamenem každé kuchyně, takže volba byla jasná. Dobře ví, o čem mluví, patří k mužům, kteří nejsou odsouzeni do role pasivních konzumentů, sám se na přípravě jídla aktivně podílí.

Chuti na míru

‚‚Moje kuchařské začátky spadají do raného dětství a jsou úzce spojené se známým kresleným seriálem Tom a Jerry,‘‘ svěřuje se Marek. ‚‚Jerryho nápad ozvláštnit dort dynamitem mě inspiroval a v nestřežené chvíli jsem mamince nastražil do bábovky připravené k pečení petardu. Chvíli byl klid, ale když se trouba patřičně rozehřála, začala parádní podívaná. Kvůli pořádným ranám se dost lidí vyděsilo, ale naštěstí se nikomu nic nestalo.‘‘ Lucie nás uklidnila, že dnes už se Marek podobnými recepty neřídí, nicméně veselo je s ním stále. Ani nápady mu nechybějí, proto doma nemají jedinou kuchařskou knihu. Raději zapojí fantazii a připraví si jídlo přesně na míru své chuti. 

Loading the player ...

Ingredience

  • 2 větší mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Najemno nastrouháme mrkev, celer a sýr. Mleté maso orestujeme na pánvi, přidáme sůl a koření a vsypeme mrkev, celer a na půl překrojená cherry rajčátka. Vše zalijeme tomatovým protlakem s bazalkou. Dusíme na ohni asi 15 minut. 

  2. krok2

    V menším hrnci smícháme smetanu, máslo a nastrouhaný eidam. Na mírném ohni vaříme přibližně 15 minut.

  3. krok3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozložíme  první vrstvu těstovin. Na ni navrstvíme masovou směs, kterou  polijeme bešamelovou omáčkou ze smetany. Vrstvy střídáme, poslední bude zalití bešamelovou omáčkou. Posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.


Pošli recept! - Speciál - Máme rádi maso (19.2.2016)

Tisknout