U Jirsů na jihočeských zelňácích
Fotogalerie:

U Jirsů na jihočeských zelňácích

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jejich kuchařská erudice má samozřejmě svůj důvod. Jirsovi jsou poměrně velká rodina, Terezka s Michaelem mají ještě dva mladší bratry. Maminka pracuje na plný úvazek, a tak musí všichni přiložit ruce k dílu. Starají se o praní prádla, o nákupy, o úklid a také o vaření. Protože právě Terezku s Michaelem práce v kuchyni baví, dostali ji na starost. 

Hlídají troubu

Terezčinou zálibou jsou moučníky. ‚‚Když potřebuju něco rychlého a sytého, upeču perník, ale pokud mám víc času, udělám brownies, které miluju.‘‘ Nejvíc se Terezce líbí, jak bratři hlídají u rozpálené trouby, kdy už bude hotovo. ‚‚Jakmile vytáhnu plech, kluci se hned pustí do horkého moučníku, a tak bych mohla za pár minut začít znovu.‘‘ Michael se stal rodinným specialistou přes zdravou stravu a grilované pochoutky. Děkujeme za pozvání a přejeme hodně úspěchů – a nejen v kuchyni! 

Loading the player ...

Ingredience

  • 500 g kysané zelí

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho posekáme. Přidáme na plátky nakrájenou heru, polohrubou mouku, drcený kmín a mletý pepř. 

  2. krok2

    Směs pečlivě prohněteme a rozdělíme na 8 stejně velkých kusů, ze kterých vytvoříme 3–5 mm silné placičky. 

  3. krok3

    Ty pak osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.  Podáváme teplé nebo studené. Nejlepší k zapíjení je dobré pivo, ale výborné jsou i s vychlazeným kefírovým mlékem.


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)


Zpět na článek: U Jirsů na jihočeských zelňácích
Zpět na článek: U Jirsů na jihočeských zelňácích
Zpět na článek: U Jirsů na jihočeských zelňácích
Zpět na článek: U Jirsů na jihočeských zelňácích
Tisknout