U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou
Fotogalerie:

U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou

Kamila Písaříková

Praha

Na pražské Vinohrady jsme už zavítali několikrát. Dnes nás na návštěvu pozvali dva mladí kreativní partneři, Kamila a Daniel. Umělecky založená Kamila fotí, pracuje jako módní redaktorka a navrhuje šperky s motivem jelínků. Daniel má vlastní videostudio. Oba rádi cestují a hlavně – milují dobré jídlo.

Daniel se vášnivě zajímá o polévky. Nejenže je s láskou vaří a pochutnává si na nich, ale zkoumá i jejich historii a to, jak si polévky stojí v různých kulturách a jídelníčcích jednotlivých národů. V září chce spustit web s výstižným názvem:
polevkar.cz, na němž návštěvníci najdou různé zajímavosti a především recepty.

Japonsko na talíři
„Daniel má určitě co nabídnout, lepší cibulačku či zelňačku, než je ta jeho, jsem nejedla,“ říká Kamila. „Ale rozhodně se nesoustředí pouze na polévky. Navštívili jsme například Japonsko, a protože jsme tam pobývali celý měsíc, stihli jsme toho ochutnat opravdu hodně. Teď si japonské speciality připravujeme i doma.“ Oba se shodli na tom, že Japonci mají, co se jídla týká, skvělý vkus. „Závidím jim hlavně tu dostupnost čerstvých surovin – každé dopoledne si můžete koupit ráno ulovené ryby či právě sklizenou zeleninu,“ říká Daniel. „A to potom jídlo úplně jinak chutná a samozřejmě i skvěle působí na zdraví člověka.‘‘

Domácí je nejlepší
Cestování je jedním ze zdrojů, ze kterých Kamila s Danielem čerpají inspiraci. Dávají si jídlo na ulici, v místních hospůdkách. To zdánlivě obyčejné, domácí, je vždy nejlepší. Touto zásadou se řídí i doma v Čechách. „Chodíme na farmářské trhy, hledáme lokální potraviny,“ vysvětluje Daniel. „A pak si z nich uvaříme něco dobrého,‘‘ doplňuje Kamila. „Vždyť čas společně strávený v kuchyni patří k nejhezčím.“

Loading the player ...

Ingredience

  • Těsto na palačinky
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si palačinky a necháme je odležet v chladu. Zeleninu nakrájíme na plátky, osolíme a orestujeme na másle. Palačinky naplníme zeleninovou směsí, zamotáme a rozkrojíme našikmo.

  2. Panenku naložíme na několik hodin do olivového oleje, hořčice a sójové omáčky.Pak maso nakrájíme na 2 cm silné plátky, zprudka orestujeme na pánvi a necháme
    5 minut dojít v troubě.

  3. Brambory uvaříme, přidáme horké mléko a máslo a pomocí šlehače připravíme jemnou bramborovou kaši.

  4. Podle chuti smícháme ingredience na omáčku a vyšleháme je dohladka. Na talíř naskládáme kousky panenky, palačinku a kousek bramborového pyré. Polijeme troškou medové omáčky a ozdobíme pažitkou.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)


Zpět na článek: U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou
Zpět na článek: U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou
Zpět na článek: U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou
Zpět na článek: U Kamily a Daniela na panence se zeleninovou palačinkou
Tisknout