U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Fotogalerie:
 

U Haratykových na plněných vepřových kotletách

Klára Haratyková

Praha

Za Klárou a Tomášem Haratykovými jsme se vydali do pražské čtvrti Klánovice. Mladí manželé žijí v rodinném domku splečně s rodiči Kláry. To má mnohé výhody, jak se přiznala Klára. Maminčina rada i pomoc jsou vždycky v dosahu. Hodí se jak při vaření, tak hlavně při péči o dvouletou Viktorku. Navíc další mrňousek přibude do rodiny během několika týdnů.

Klára s Tomášem nás pozvali na svoji oblíbenou pochoutku – plněné kotlety. „Tohle jídlo máme moc rádi, je jednoduché a přitom opravdu dobré,‘‘ říká Klára. „Máme ho na jídelníčku mnoho let. Už jako malá holka jsem ho dělala s babičkou podle receptu vystřiženého z časopisu a hned jsme si ho oblíbili. Dá se připravit i z kuřecích řízků.‘‘

Pečínka vede
Haratykovi se přiznali, že maso vždy preferují. Kvůli malé Viktorii ho nejčastěji připravují s nějakou omáčkou, ale jinak u nich vede vepřová pečínka s bramborovým knedlíkem a se špenátem. „Taky mám moc rád polévky, zahřejí mě i zasytí,‘‘ líčí Tomáš. Kuchyň má u Haratyků na povel paní domu. „Vařím moc ráda, obzvlášť poslední rok, mám totiž novou kuchyni,‘‘ svěřila se nám Klára. „Dřív jsme vařili u rodičů, a to bylo hodně nepraktické. Musela jsem pořád běhat po schodech nahoru a dolů. Teď jsem ve svém a je to úžasný pocit. Navíc jsem si linku i vše ostatní navrhovala sama, takže přesně odpovídá mým představám.‘‘

Loading the player ...

Ingredience

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti
  • 2 červené papriky
  • 200 g eidam
  • 200 g kuřecí junior
  • 2 lžičky křen
  • trocha sůl
  • dle chuti čerstvě mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kotlety nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek nařízneme tak, aby vznikla  menší kapsa, a naklepeme.

  2. Papriku nakrájíme na menší kousky, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme, přidáme nastrouhaný křen a směsí plníme kotlety. Nakonec je osolíme a opepříme, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 °C přibližně hodinu až hodinu a půl doměkka. Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)


Zpět na článek: U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Zpět na článek: U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Zpět na článek: U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Zpět na článek: U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Zpět na článek: U Haratykových na plněných vepřových kotletách
Tisknout