U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Fotogalerie:
 

U Lenky a Kamily na jablečných lívancích

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kamila Zelenková a Lenka Maříková žijí v Praze a studují konzervatoř. Jejich život je prostoupen tancem, který je velmi baví a jímž se chtějí i živit. Obě děvčata přiznávají, že přestože na jedné straně je jejich záliba obohacuje, na druhou stranu je i omezuje – například si pečlivě musí hlídat svoji váhu.

Právě proto nás velmi překvapilo, když se nám dívky přiznaly, že mají ještě jeden velký koníček: pečení. 

Chybami se učíme
Kamila se do pečení naplno pustila asi před dvěma roky. ‚‚Dřív jsem o jídlo neměla vůbec zájem,‘‘ vypráví Kamila. ‚‚Ani o vaření, ani o konzumaci. Jakmile jsem však začala kuchtit sama, nezbylo mi nic jiného než ochutnávat, takže pomalu se můj vztah ke kuchyni měnil.‘‘ Nejvíc ji baví právě výroba moučníků. ‚‚Někdy se všechno nepovede podle mých představ. Stalo se mi třeba, že se bábovka nejen nedala jíst, ale dokonce ani vyklopit z formy. Stejně mě to neodradilo a pořád zkouším nové zajímavé recepty. A většinou mě čeká pochvala.‘‘

Balet s pánví
Také Lenka tíhne spíš k cukrařině než k vaření. ‚‚Mám starší sestru, ta má doma na starosti polévky. A já zase připravuji moučník.‘‘ Možná že právě díky tanci se v kuchyni děvčata umějí skvěle otáčet. Lívanečky jsou hotové raz dva. Tak hodně úspěchů a sladký život!

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce máslo
  • 2 jablka
  • 500 ml mléko
  • 250 g hladká mouka
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle chuti cukr a skořice na obalení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr a máslo dáme do mléka, které na mírném ohni zahříváme. Mícháme, dokud se cukr s máslem nerozpustí. Potom hrnec odstavíme z plotny a mezitím si nastrouháme omytá a oloupaná jablka.

  2. Do vlažného mléka přidáme mouku, sůl a vejce a vše důkladně promícháme. Jablka smícháme se skořicí, přidáme do těsta a znovu promícháme. Těsto lijeme na pánev či do lívanečníku a lívance osmažíme dozlatova z obou stran. Když máme lívance hotové, ještě teplé je obalíme v cukru se skořicí.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)


Zpět na článek: U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Zpět na článek: U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Zpět na článek: U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Zpět na článek: U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Zpět na článek: U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Zpět na článek: U Lenky a Kamily na jablečných lívancích
Tisknout