U Jitky a Pavla na zapečených paprikách
Fotogalerie:

U Jitky a Pavla na zapečených paprikách

Jitka Fáberová

Vrané nad Vltavou

Jitka Fáberová žije se svým přítelem  Pavlem Foubíkem a s dvouapůlletou dcerou Lucinkou ve Vraném nad Vltavou. Je vyučená řeznice-uzenářka a k masu i k jídlu obecně má vyloženě kladný vztah. Sbírá kuchařky, podle kterých pak plánuje novinky, jež zařazuje do rodinného jídelníčku.

Jak se nám ale Jitka přiznala, každý recept trochu obmění podle vlastní fantazie. Kdyby se měla striktně držet pokynů v knize, nebyla by to taková zábava.

Relax v kuchyni
Vaření je pro Jitku tou nejlepší formou odpočinku. ‚‚Myslím jen na to, jak to udělat, aby výsledná pochoutka byla co nejlepší, a ostatní věci, včetně všech problémů a starostí, pustím z hlavy,‘‘ říká Jitka. Pavla proto do kuchyně moc často nepouští. Jen když se dělá guláš nebo zeleninové saláty, které jsou specialitou pána domu, Jitka raději ‚‚vyklidí pole‘‘.

Pro panenky
Poslední dobou se o slovo hlásí i malá Lucinka. Aby z ní jednou byla také tak šikovná kuchařka, jako je maminka, dostala vlastní kuchyňku. S maminkou se učí mixovat a používat různé kuchyňské pomocníky a pak nové zkušenosti využívá při přípravě dobrot pro panenky.

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 kuřecí prsa
  • 3 lžičky vegeta
  • 2 lžičky adžika
  • 3 stroužky česnek
  • podle potřeby olivový olej a máslo
  • 4 velké papriky
  • 4 velké žampiony
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 150 g mražené lečo
  • 115 g niva
  • 300 g eidam

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na proužky a naložíme je do směsi koření, česneku a oleje (necháme přes noc uležet). Druhý den na pánvičce maso orestujeme, přidáme žampiony, cibulku a zeleninu. Dusíme asi 10 minut.

  2. Přepůlíme papriky. Nakrájíme nivu a půlku eidamu na čtverečky, druhou nastrouháme. Papriky plníme sýrem, masovou směsí a nakonec zasypeme strouhaným sýrem. Na pekáč dáme trochu másla a v předehřáté troubě při 200 °C zapékáme zhruba 15 minut. Podáváme s rýží a zeleninou.

Tisknout