Brokolicovo-květákové taštičky
Fotogalerie:

U Fejtových na brokolicovo-květákových taštičkách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Na úpatí Brd u říčky Kocáby leží vesnice Stará Huť. Kromě památníku Karla Čapka a rybníku Strž se může tato středočeská obec pochlubit i známou mexickou restaurací. Právě za dobrým jídlem jsme se do Staré Huti vypravili i my. Na návštěvu nás pozvala paní Blanka Fejtová a její dcera Eva.

Fejtovi žijí v sympatickém červeném domku na okraji vesnice. Hned na první pohled je vidět, že dámská část rodiny nezapře cit pro krásu a eleganci. A dobře vybavená kuchyň zase svědčí o tom, že i dobrému jídlu se tu věnuje patřičná pozornost. 

PR_3_2012_Fejtova_Slepickova_98

Zdravě a chutně

Blanka i Eva jsou štíhlé jako proutek, ale hladem rozhodně netrpí. Blanka dává přednost vegetariánské stravě, maso však běžně připravuje. ‚‚Máme tu dva mužské a ti pořádný kus masa potřebují. Takže pravidelně pečeme kuřátka i vepřové,‘‘ říká Blanka. Zelenina má však v jídelníčku jednoznačně přednost. I dnešní dobrota, kterou jsme ve Staré Huti ochutnali, je plná vitaminů.


Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1/2 kveták
  • 1/2 brokolice
  • 1 hermelín
  • 1 mrkev
  • 250g tvrdý sýr
  • 5 vejce
  • trocha vegeta a pepř
  • trocha sušená celerová a libečková nať
  • 1 listové těsto
  • 1 tavený sýr
  • 1 lučina
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě povaříme polovinu květáku. Po chvíli přidáme brokolici a vše uvaříme ji doměkka. Necháme vychladnout.

  2. Nastrouháme sýr, pokrájíme hermelín a smícháme je s vejci a kořením. Přidáme pokrájený květák a brokolici (od každého odložíme šest růžiček na zdobení).

  3. Těsto rozválíme na plát. Rozkrájíme je na šest čtverečků, přendáme je na plech a naplníme směsí. Zabalíme je a potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme dorůžova.

  4. Připravíme si omáčku. Mrkev nastrouháme nahrubo a uvaříme ve vodě, přidáme lučinu, tavený sýr a smetanu. Dochutíme vegetou. Taštičky přelijeme omáčkou a ozdobíme růžičkami květáku a brokolice.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Tisknout