U Karolíny a Kateřiny na krkonošském řízku
Fotogalerie:

U Karolíny a Kateřiny na krkonošském řízku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Karolína Appeltová a Kateřina Vitoušová jsou nejlepší kamarádky. Přestože je děvčatům teprve patnáct let, jejich největším koníčkem je pečení a vaření. To byl hlavní důvod, proč nás dívky pozvaly na návštěvu. Uskutečnila se v kuchyni Karolíniných rodičů v Radotíně, kde pravidelně zkoušejí své nové recepty. Do party holky vzaly i Karolíninu maminku Marcelu.

krkonošský řízek

 
 

nejlepší kámošky

 
Ale paní Marcela Appeltová moc pomáhat nemusela, děvčata nerozhodil ani všudypřítomný fotograf a vaření zvládla na jedničku. Bodejť by ne, vždyť se tu prý scházejí skoro každý den.
 
Počítač? Ztráta času
Divili jsme se, protože s podobnými zálibami se u mladých lidí příliš často nesetkáváme. ‚‚Máme rády moučníky a dobré jídlo obecně,‘‘ vysvětluje Karolína. Nebaví nás jen sedět u počítače nebo u televize, to je ztráta času.‘‘ Kateřina dodává: ‚‚Zajímá nás i zkoušení nových receptů. Občas se sice něco nepovede, ale žádný učený z nebe nespadl.‘‘
 
Tančí životem
Paní Marcela přiznává, že dnes dcera dokáže uvařit oběd líp než ona sama. ‚‚Jsem na ně pyšná, je to fajn pocit, přijít z práce a mít uvařeno. Jen někdy musím zafungovat coby uklízecí četa, ale to nevadí.“ Holky však netráví čas jen u plotny. Studují na střední škole, rády sportují a hlavně tančí, Kateřina dokonce závodně. Přejeme stále tolik elánu a mnoho povedených dobrot!
 

Ingredience

  • brambory
  • česnek
  • mléko
  • vejce
  • mouka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • petržel

Doba přípravy

120 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory nastrouháme, přidáme česnek, vejce, koření, mléko, mouku a promícháme.
  2. Na rozpálený olej rozetřeme první vrstvu těsta, na ni dáme osolený a opepřený plátek masa (můžeš osmahnout předem) a potřeme ho další vrstvou těsta. Smažíme zvolna po obou stranách.
  3. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli osmažíme na sádle dozlatova ve větším hrnci, přidáme brambory, sůl, pepř a nasekanou petržel. Rozmačkáme a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.9.2011)


Zpět na článek: U Karolíny a Kateřiny na krkonošském řízku
Zpět na článek: U Karolíny a Kateřiny na krkonošském řízku
Zpět na článek: U Karolíny a Kateřiny na krkonošském řízku
Zpět na článek: U Karolíny a Kateřiny na krkonošském řízku
Tisknout