U Martiny a Petra na kuřecí polévce s olivami
Fotogalerie:

U Martiny a Petra na kuřecí polévce s olivami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Naši dnešní hostitelé, Martina Pešková a Petr Kalát, už sjezdili pěkný kus světa. Evropský světadíl je jim malý, a tak už byli mimo jiné v Číně, v Thajsku, v Malajsii... Když se pak po čase vracejí do Horních Počernic, inspirují se exotickými pochoutkami a zkoušejí si je připravit doma.

Kuřecí polévka s olivami

 
 

Dobroty z cest

 
 Také kuřecí polévka s olivami, na kterou nás Martina s Petrem pozvali, je původem ze severní Afriky. Právě jídla z této oblasti patří k jejich nejoblíbenějším.
 
Vaří světově
‚‚Myslím, že africké pokrmy jsou mnohem zdravější než česká klasika. Skládají se vlastně ze spousty zeleniny, ke které se přidává maso nebo kuskus,‘‘ říká Martina. Petr zase obhajuje asijskou kuchyni. ‚‚Já ze všeho nejvíc miluju thajské zelené karí, musím ho mít na talíři alespoň jednou týdně. ‘‘
 
S cestovkou ne
Oba jsou mladí, a tak cestují jen s batohem. Nepotřebují žádnou cestovní kancelář, stačí koupit si letenku a hurá do světa. A za co na cestách nejvíc utrácejí? ‚‚No přece za jídlo,‘‘ směje se Petr a vysvětluje nám základní pravidlo cestovatele-labužníka. ‚‚Vyplatí se zajít do podniku, kde je nejvíc místních lidí, tam si vždy zaručeně pochutnáš!‘‘
 

Ingredience

  • 2 středně velká cibule
  • 7 velké mrkve
  • 500 g kuřecí řízky
  • 150 g olivy
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce římský kmín
  • 3 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na větší špalíčky, kuřecí maso pokrájíme na větší kostky.
  2. Cibuli, kuře a olivový olej – vše najednou – dáme do hrnce, hned přidáme sůl, skořici, římský kmín a necháme zhruba 5 minut orestovat.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a směs zalijeme vroucí vodou tak, aby všechno bylo pod vodou.
  4. Vaříme 20–30 minut, jakmile je mrkev měkká, přidáme olivy. Ještě 5 minut vaříme a můžeme podávat.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Tisknout