U Gregorů na grilovaném kaprovi
Fotogalerie:
 

U Gregorů na grilovaném kaprovi

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Andrea a Václav Gregorovi bydlí v bytě na okraji Prahy. Mají rádi přírodu a často podnikají pěší výlety nebo jezdí na kole. Václav rád rybaří, s prázdnou přichází jen málokdy, tak mají oba rybu na talíři často. Pro nás si připravili úplnou delikatesu – grilovaného kapra po italsku.

Grilovaný kapr po italsku 

  

Za přírodou a na ryby 

Paní Andrea upřednostňuje vaření z čerstvých a místních surovin. ‚‚Ryby nám chutnaly odjakživa. Dřív jsme preferovali hlavně mořské, teď jíme více sladkovodní,“ říká. ‚‚Václavovy úlovky a ryby domácí produkce toto kritérium splňují dokonale,‘‘ dodává. Že jedí oba zdravě, není pochyb. Letní dobroty připravují nejraději čerstvé nebo na grilu a v troubě, ať už ve formě zapečených zeleninových pokrmů nebo ovocných koláčů. „Jíme, co právě roste,“ směje se Václav. Obě jejich maminky mají na venkově velkou zahradu, takže jsou pravidelně zásobeni čerstvým ovocem, zeleninou a bylinkami.

Ingredience

  • 800 g filetů kapr
  • snítka rozmarýn
  • snítka tymián
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 citrón
  • 100 ml olej olivový
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 100 g slanina
  • 2 paprika
  • 100 g žampiony
  • 6 stroužků česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kapra naporcujeme, bylinky nasekáme, ochutíme solí a pepřem. Zakápneme šťávou z citronu a olivovým olejem. Promícháme a necháme alespoň hodinu marinovat (nejlépe do druhého dne).
  2. Lilek a cuketu nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.
  3. Marinovaného kapra osušíme a zabalíme do anglické slaniny. Nakrájíme papriku a žampiony. Cuketu s lilkem opláchneme a osušíme. Česnek nasekáme.
  4. Porce kapra rozložíme opatrně na gril nebo grilovací pánev a spolu se zeleninou a žampiony nasucho opečeme (asi 8 minut). 
  5. Hotovou grilovanou přílohu (zeleninu a žampiony) osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a pár kapkami olivového oleje.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)


Zpět na článek: U Gregorů na grilovaném kaprovi
Zpět na článek: U Gregorů na grilovaném kaprovi
Zpět na článek: U Gregorů na grilovaném kaprovi
Zpět na článek: U Gregorů na grilovaném kaprovi
Zpět na článek: U Gregorů na grilovaném kaprovi
Tisknout