U Grygarových na houbovém rizotu
Fotogalerie:
 

U Grygarových na houbovém rizotu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Grygarovi žijí v garsonce na okraji Prahy. Do bytu se mladá tříčlenná rodina zatím pohodlně vejde. Stejně jsou pořád venku – vilová čtvrť, lesopark, hráz romantického rybníka, to vše láká k dlouhým procházkám. A po návratu z přírody se paní Šárka pouští do vaření, teplé večeře jsou totiž u Grygarových pravidlem.

Kuře na ananasu

 

nápadité vaření

 
Grygarovi většinu času věnují malé Sofince – je ve věku, kdy vyžaduje poměrně hodně pozornosti. A když se vaří, jeden musí malou hlídat, aby se náhodou nepřipletla k rozpálenému sporáku.
 
Po francouzsku
‚‚Vzhledem k tématu tohoto speciálu jsem připravila naše oblíbené rizoto,‘‘ říká paní Šárka, ‚‚jinak bych se určitě po-chlubila francouzským čokoládovým dortem. Kamarádka Šárky se totiž provdala do Francie, kde se naučila spoustu zajímavých receptů. ‚‚Nemám nic proti českým jídlům – máme je doma docela často, francouzská kuchyně mě ale nadchla,‘‘ přiznává Šárka. „Jakmile dostanu od kamarádky nový recept, hned ho zkouším. I když se v Čechách někdy nedají sehnat všechny suroviny, není problém improvizovat a najít přiměřenou náhradu.‘‘

Bude i dortík
Houbové rizoto nám moc chutnalo a máme slíbeno, že na zmiňovaný čokoládový koláč také jednou dojde. Zatím přejeme Grygarovým hodně štěstí a kulinářských úspěchů.

Ingredience

  • 300 g maso kuřecí
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • trocha bazalka
  • 2 lžíce olej
  • 150 g houby
  • 100 ml smetana
  • 3 sáčky rýže
  • dle potřeby sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmahneme. Přidáme houby a povaříme, poté dáme smetanu a znovu povaříme.
  2. Rýži uvaříme a přidáme ke směsi. Promícháme a můžeme podávat. Na talíři posypeme sýrem.

    TIP: Pokud právě není sezona a nemáš k dispozici čerstvé houby, můžeš použít sušené, povařené v trošce mléka. Výborné, i když ne tak výrazné, jsou i čerstvé žampiony nebo hlíva ústřičná.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Tisknout