U Petry a Tomáše na rajčatové polévce s noky
Fotogalerie:
 

U Petry a Tomáše na rajčatové polévce s noky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Naši hostitelé, Petra Menšíková a Tomáš Rýdl, žijí se svými dětmi v historické části Berouna. Tato krásná lokalita přímo vybízí k procházkám, a tak je rodinka stále venku. Zatím se sice vše přizpůsobuje dětem – Verunce jsou tři a Marečkovi rok, ale na léto už plánují rodinnou dovolenou na kolech. A jak jinak než se zastávkami na nějaké opravdu dobré občerstvení.

Rajčatová polévka s noky

 
 
 
 
 

Důležité je, abychom si pochutnali

 Petra i Tomáš přiznali, že občas si do restaurace na oběd či na večeři zajdou rádi. ??Petra připravuje dvakrát denně teplé jídlo, proto chci, aby si čas od času od vaření odpočinula,?? říká Tomáš.
 
Spíš něco lehčího
??Mně práce v kuchyni vůbec nevadí,?? přiznává Petra. Když mám klid a dost času, vaření mě baví. Ale doma s dětmi je to jednotvárné, takže vítám každou změnu.?? A co mají u Rýdlů rádi? ??Dáváme přednost lehčím jídlům, třeba rybám a těstovinám,?? vysvětluje Tomáš. ??Nepotřebujeme neustále plné hrnce, hlavní je, když si pochutnáme.??
 
Učil ji tatínek
Petra vysvětluje, že je zastáncem zásady, že člověk jí i očima, proto se snaží, aby i na talíři vše vypadalo lákavě. To potom mnohem víc chutná dospělým i dětem. I to se Petra naučila od svého tatínka, který ji zasvětil do kuchařského umění. ??Mamka nevařila, ale taťka mi vše vynahradil.?? Petřina rajčatová polévka jen dokazuje, že její tatínek byl velmi dobrý učitel.

Ingredience

  • Polévka:
  • 400 g rajčata loupaná konzervovaná
  • 1 l voda
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička cukr pískový
  • snítka bazalka
  • na ozdobu smetana
  • Noky:
  • 3 lžíce mouka polohrubá
  • špetka tymián
  • dle chuti sůl
  • sníh z 1 bílku žloutek
  • 1

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme a orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rajčata, bujon, pepř, bazalku a krátce povaříme.
  2. Vše rozmixujeme a do polévky zavaříme předem připravené noky.
  3. Dochutíme solí a cukrem. Ozdobíme bazalkou a smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout