U Pavlů na kuřecích prsou s pestem
Fotogalerie:
 

U Pavlů na kuřecích prsou s pestem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rodina Pavlů žije na pražském Chodově. Protože tatínka odvedly z domu pracovní povinnosti, přivítala nás spolu s maminkou Lucií a malou Kristýnkou babička Helena. Nad kávou a hlavně v příjemné dámské společnosti ubíhal čas rychle a za chvíli jsme si už pochutnávali na skvělém obědě.

kuřecí prsa s pestem

 
 
 

na buchty nejsme

 
Nejdříve jsme se dozvěděli, že nás tentokrát pozvala rodina sportovců. ‚‚Bydlíme sice na pražském sídlišti, ale i tady je mnoho možností, jak aktivně žít,‘‘ svěřila se nám paní Lucie. ‚‚Jezdíme na kole, chodíme na túry, jednoduše jsme pořád v pohybu.‘‘

Nejraději Itálii
Lucie se přiznává, že sport je jedním z důvodů, proč v kuchyni příliš času netráví. Přes týden rodině stačí k jídlu hustá polévka, velký oběd se vaří pouze o víkendu.

Sladké nepečeme
Moučníkům prý příliš neholdují. ‚‚Péct umím, ale sladkému se vyhýbáme ze zásady,‘‘ vysvětluje Lucie. ‚‚Proč zbytečně nabírat kalorie? Malá si stejně dobře pochutná na ovoci a na povidlové buchty k snídani si necháme zajít chuť.‘‘
Oběd je na stole. Vynikající jídlo je hotové během půl hodiny. ‚‚Je dost dobrot, které nedají příliš práce,‘‘ říká paní domu. ‚‚Žena by neměla být otrokyní rodiny a trávit čas u sporáku. Na to je přece jen život příliš krátký!‘‘
 
 
 
 
 

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • špetka sůl
  • 1 sklenice pesto pomodoro
  • 50 g olivy černé
  • 125 g sýr mozzarella
  • 2 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Prsa osolíme a opečeme na oleji. Pak je na několika místech (pouze na povrchu) nakrojíme a do zářezů vetřeme pesto. Nakonec pestem potřeme celé plátky a vložíme je do pekáčku.
  2. Olivy rozkrojíme na poloviny a poklademe jimi maso. Mozzarellu nakrájenou na plátky také rozložíme na maso s olivami.
  3. Pekáč dáme do trouby a zapékáme při 180 °C asi 15–20 minut. Podáváme nejlépe s pečenými hranolky.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Tisknout